Video Imagini greu de privit din Croația după cutremurele puternice. Sute de soldați trimiși la locul dezastrului caută răniți sub dărâmături

Data actualizării: Data publicării:
În Croația continuă căutările victimelor după cutremurele puternice.
În Croația continuă căutările victimelor după cutremurele puternice. FOTO: Agerpres

Alte două cutremure de putere medie - 4,9 și 4,6 - au zguduit Croația astăzi, la o zi după seismul de magnitudine 6,4 care a lovit țara ieri și a provocat moartea a cel puțin șapte oameni. Eforturile de identificare și salvare a eventualelor victime au continuat și peste noapte.   

Cele mai mari pagube sunt la Petrinja, unde mai multe case au fost fie distruse, fie grav afectate de seism. De asemenea sunt întrerupte alimentarea cu apă și energie electrică.

Sute de soldaţi au fost trimişi la locul dezastrului, unde au ajuns președintele și premierul Croației. Până acum sub dărâmături au fost găsiți doi morți. Unul dintre ei este un copil de 12 ani. Sunt însă și câteva zeci de răniți.

Afectată serios este şi o altă localitate din apropiere, al cărei spital nu mai poate fi folosit din cauza distrugerilor masive. Pompierii au evacuat pacienții și au scos toate echipamentele medicale.

Seismul s-a simţit intens în capitala Zagreb, unde mai multe persoane au fost rănite şi unde a fost afectat sediul Ministerului Apărării.

Unda de șoc a fost resimțită până în Serbia, Bosnia Herţegovina, Austria, Germania sau Cehia. În Slovacia, parlamentul  și-a suspendat ședința din cauza cutremurului, iar o centrală nucleară și-a încetat activitatea ca măsură de precauție. Și România apare pe lista statelor unde a ajuns unda de șoc.

Reacţii au venit rapid din partea preşedinţilor Comisiei Europene şi Consiliului European, care s-au declarat pregătiţi să ajute Croaţia. Președintele Klaus Iohannis a declarat că România e pregătită să acorde ajutorul necesar Croației.  

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri