Imigranţii şi romii, obsesiile extremiştilor în campania electorală pentru europarlamentare

Data publicării:
romi-4

Situaţia romilor este o problemă asumată la nivel european, dar lipsa unor soluţii reale face ca extremiştii să pedaleze tocmai pe acest subiect. Totul, în speranţa unui scor cât mai bun la alegerile europarlamentare, şi apoi la cele naţionale. Problema este că extremiştii vor doar alungarea imigranţilor şi a romilor din ţările lor în loc să propună soluţii decente, atât pentru romi, cât şi pentru comunităţile în care s-au instalat aceştia.

Avântul de care par să se bucure partidele extremiste îi îngrijorează pe membrii comunităţilor de romi din mai multe state europene. În Franţa, cei proveniţi din România se tem că prin victoria Frontului Naţional vor fi impuse reguli mai stricte pentru comunitatea lor.

Dacă este ales un rasist, acesta poate distruge toate taberele, dar nu se va schimba nimic aici. Poate se va face mai mult rău decât să dea o mână de ajutor, să ajute pentru îmbunătăţirea situaţiei romilor”, spune Lionel, reprezentant al comunităţii rome.

În lipsa programelor de stat, aceştia încearcă să se integreze singuri în societatea franceză. Sociologii atrag însă atenţia că populaţia romă este folosită doar ca masă de manevră pentru politicieni. „Romii nu au nici o valoare economică. În consecinţă, modul în care sunt trataţi arată că nu au valoare economică, dar sunt folositori din punct de vedere politic, pentru că servesc ca ţap ispăşitor”, spune sociologul Eric Fassin.

În Cehia, cei 250.000 de romi nu au mai aşteptat cadouri de la stat şi s-au organizat într-un partid care candidează la alegerile parlamentare. „Majoritatea oamenilor ne acuză că romii fură. OK, dar le spun: daţi-ne locuri de muncă şi nu va mai trebui să furăm”, spune unul dintre candidaţii formaţiunii.

Pe lângă problema romilor, vest-europenii mai sunt îngrijoraţi şi de ceea ce presa a numit „invazia românilor şi bulgarilor”. Nu numai în Marea Britanie, dar şi în Germania oamenii sunt îngrijoraţi de creşterea numărului imigranţilor.

Numărul imigranţilor din Bulgaria şi România şi problemele sociale legate de unii dintre ei pot fi rezolvate la nivel naţional, dar în anumite regiuni situaţia este alarmantă, mai precis creşterea numărului imigranţilor este alarmantă. De aceea, trebuie să luăm măsuri pentru a evita ca această problemă să devină una pentru întreaga Germanie”, a declarat ministrul german de Interne, Thomas de Mazière.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pe câți bani cântă la nunți Irina Loghin, în 2024! Suma nu este deloc mică, de ce cere atât
Digi FM
Erika Isac și Delia, colaborarea anului în plan muzical. Piesa „Abracadabra” i-au cucerit pe fani: „Doamna...
Pro FM
Madonna, din nou singură la 65 de ani. Artista s-a despărțit de iubitul tinerel: „Lucrurile s-au stins între...
Film Now
Jane Fonda, fermecătoare la Festivalul de Film de la Cannes. După defilarea pe covorul roșu, actrița de 86 de...
Adevarul
Cum răspund ucrainenii noii legi a mobilizării: „Aș alege străinătatea, aș da mită. Viața mea este pe primul...
Newsweek
Maghiarii dau năvală să cumpere din România. „Până și produsele ungurești sunt mai ieftine la Arad"
Digi FM
A plecat din țară în urmă cu 20 de ani, iar acum vrea să se întoarcă acasă. Mesajul unei românce a devenit...
Digi World
Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem acasă. Avertismentul lansat de oamenii...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
A rupt tăcerea după 30 de ani. Sharon Stone a spus cine este producătorul care a sfătuit-o să întrețină...
UTV
(VIDEO) Travis Scott si iubitul lui Cher au fost implicati intr-o bataie la petrecerea de dupa Cannes 2024