Inundații în Europa. 21 de morți, zeci de mii de evacuați

Data publicării:
inundatii europa-2

Situaţia continuă să fie dramatică în Germania. Noaptea trecută, un dig de pe râul Elba s-a rupt şi sute de persoane au fost evacuate. În Elveţia, ploile abundende şi grindina au provocat inundaţii şi alunecări de teren. În vestul ţării, șase localităţi au fost afectate şi mai multe case avariate. În Austria, Slovacia şi Cehia, ţări prin care a trecut viitura săptămâna trecută, mii de oameni încearcă acum să îşi revină de pe urma inundaţiilor. Un institut de cercetare estimează că pagubele provocate de inundaţii în Europa Centrală ar putea depăşi șase miliarde de euro.

Situaţia cea mai gravă este în oraşul Magdeburg, capitala landului Saxonia-Anhalt, unde râul Elba a atins un nivel de 7.4 metri, de patru ori peste nivelul normal. Un dig din apropiere a cedat, iar peste 15.000 de oameni au fost evacuaţi din calea viiturii. Multe şcoli au fost transformate în adăposturi improvizate pentru sinistraţi

Armata a fost mobilizată în zonă. Mii de soldaţi, ajutaţi de vehicule blindate, au întărit cu saci de nisip barierele care ţin piept apelor. Pompierii au intervenit cu elicoptere pentru a-i salva pe cei blocați în zonele calamitate.

Un institut de cercetare estimează pagubele la peste șase miliarde de euro. Unii analişti politici spun că modul în care politicienii gestionează situaţia de criză se va reflecta la alegerile parlamentare din acest an.

Citiți și Nivelul Dunării a atins aseară aproape 9 metri la Budapesta. Viitura se apropie de România, dar nu e un pericol iminent

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri