Juncker nu se dezminte. Gluma făcută în momentul întâlnirii cu Trump

Data actualizării: Data publicării:
trump-juncker-tusk-tw
Donald Tusk îl critică pe președintele SUA

UE are un președinte în plus, i-a spus șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, liderului Casei Albe, Donald Trump, care se află la Bruxelles.

trump-juncker-tusk-tw
Foto: Twitter TheVocalEurope

Preşedintele american Donald Trump s-a întâlnit joi, la Bruxelles, simultan, cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi al Comisiei Europene (CE), Jean Claude-Juncker, relatează The Associated Press, preluată de News.ro.

„Ştiţi, domnule Trump, avem doi preşedinţie în UE”, i-a spus Tusk la începutul întâlnirii.

Donald Tusk prezidează consiliul liderilor Uniunii Europene, iar Juncker conduce Executivul european.

„Ştiu asta”, i-a răspuns preşedintele american.

„E unul în plus”, i-a spus la rândul său, în glumă, Jean-Claude Juncker, cunoscut pentru apetitul său de a face glume și gesturi familiare în împrejurări oficiale.

A fost o discuţie de aproximativ 45 de minute la care a participat şi președintele Parlamentului European. Ameninţarea teroristă şi relaţiile dintre Uniunea Europeană şi Statele Unite au fost principale teme de discuţie. Totul, în contextul în care Donald Trump a stârnit nemulţumiri profunde la Bruxelles, după ce a lăudat ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Trump şi-a încheiat vizita la sediul Uniunii Europene în jurul prânzului, după care s-a dus la reşedinţa ambsadorului american la Bruxelles, unde urma să ia un prânz de lucru cu noul preşedinte francez, Emmanuel Macron.

După-amiază începe la Bruxelles prima întâlnire NATO la care participă Donald Trump de când e preşedinte. Întâlnirea vine în contextul în care şeful Casei Albe a criticat de mai multe ori statele membre, fiindcă nu alocă suficienţi bani pentru bugetul Alianţei. Dincolo de toate acestea, reuniunea de joi înseamnă un moment important pentru conducerea NATO, care va anunţa intrarea oficială în coaliţia anti-ISIS.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri