„Lala”, cercetașa care a ținut piept unui neo-nazist, a primit amenințări. Reacţie oficială

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Vladimir Cicmanek
Foto: Vladimir Cicmanek

Luci „Lala” Myslikova, cercetașa de 16 ani care a ținut piept unui manifestant neo-nazist agresiv în timpul marșului extremist din Cehia de pe 1 mai, ar fi primit amenințări pe Facebook după acest episod.

18192675_10154873162662663_5770473553816526195_o
Foto: Vladimir Cicmanek

Ministerul de Interne din Cehia spune că poliția a luat toate măsurile necesare pentru garanta siguranța tinerei, al cărei gest a făcut turul rețelelor de socializare, strânind admirația utilizatorilor.

Potrivit ABC News, oficialii Ministerului de Interne nu au dat detalii în privința naturii amenințărilor.

Luci Myslikova s-a numărat printre cei 300 de protestatari care au luat atitudine față de marșul neo-nazist organizat pe 1 mai, pe străzile orașului Brno, împotriva multiculturalismului și Uniunii Europene.

„Lala” a fost suprinsă într-o poză de un fotograf amator, Vladimir Cicmanek, privind calmă în ochi un bărbat neo-nazist.

„Stătea neînfricată, are 16 ani, era mândră și i-a adus (bărbatului neo-nazist – n.r.) niște argumente profunde. A încercat să-i explice că naționalismul este un nonsens, pentru că toți suntem oameni și nu ar trebui să fim tratați diferit pe baza unor distincții arbitrare”, a explicat Cicmanek.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri