Sari la conținut

Marea Britanie | Noul lider UKIP demisionează după 18 zile

Diane James, cea care i-a luat locul lui Nigel Farage în fruntea formaţiunii naţionaliste britanice UKIP, este aşteptată să anunţe că renunţă la funcţie. A preluat conducerea partidului în urmă cu doar 18 zile.

UKIP Announce Their New Leader At Party Conference

Foto: Gulliver/GettyImages

Oficial, UKIP nu a conformat demisia, dar Diane James a declarat pentru „Times” că partidul nu va oficializa recenta sa desemnare ca lider, scrie BBC. Aceasta a preluat conducerea formaţiunii naţionaliste şi anti-europene pe 16 septembrie, după ce Nigel Farage, cel care a adus notorietate UKIP, a demisionat. În ciuda victoriei taberei pro-Brexit la referendumul din iunie, Farage a fost acuzat de inconstanţă, de erori făcute în campania electorală dar şi de faptul că s-a grăbit să recunoască victoria taberei anti-Brexit înainte ca rezultatele să fie anunţate.

Înainte de a intra în politică, Diane James a avut o afacere şi a fost angajată în domeniul sănătăţii. În alegerile interne din partid ea a obţinut cu 8.451 de voturi mai mult decât principala sa contracandidată, Lisa Duffy. 

Însă demisia lui Nigel Farage şi alegerile interne au divizat UKIP. În declaraţia făcută pentru „Times”, Diane James spune că „a devenit clar că nu am suficientă autoritate şi nici deplinul suport al colegilor mei parlamentari pentru a face reformele pe care le-am promis în campanie”.