Masacru în Crimeea. Răniți duși la spital cu transportul în comun, din lipsa ambulanțelor

Data actualizării: Data publicării:
putin_kremlin ru
Foto: kremlin.ru

Masacru într-un liceu din Crimeea, unde un adolescent şi-a ucis 18 colegi şi a rănit alţi aproape 40. Martorii au povestit cum tânărul de 18 ani a deschis focul în sala de mese, apoi i-a luat la ţintă pe elevii aflaţi în sălile de clasă. S-a sinucis, câteva minute mai târziu, înainte ca trupele de intervenţie să ajungă la el. Anchetatorii nu au aflat până acum motivul atacului.

Masacrul a început în jurul prânzului, când adolescentul de 18 ani a intrat în sala de mese a liceului. A detonat o încărcătură explozivă, după care a început să tragă în plin, spre groaza generală.

Profesoară la liceul atacat: Toate ferestrele s-au făcut ţăndări... alerga şi a aruncat o încărcătură explozivă, alerga şi avea asupra lui o armă, nu ştiu exact ce fel de armă. A urcat la etajul al doilea, deschidea uşile de la clase şi îi omora pe toţi cei pe care-i vedea.

Totul a durat câteva minute, iar în momentul în care poliţiştii au luat cu asalt clădirea, l-au găsit pe autorul carnagiului mort. Se sinucisese înainte ca forţele de intervenţie să ajungă la el.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Adresez condoleanţe rudelor victimelor şi sper că răniţii îşi vor reveni cât mai rapid, vom face tot posibilul pentru ca acest lucru să se întâmple.

Iniţial, presa a scris că dezastrul a fost provocat de o scurgere de gaze, dar conducerea şcolii a precizat că aceasta nu e racordată la sistemul public.

Copleşite de numărul mare de răniţi, echipele de salvare nu au avut suficiente ambulanţe, aşa că mulți dintre ei au fost duşi la spital cu camionetele și mijloacele de transport în comun.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri