Sari la conținut

Mesaj nazist trimis de pe contul de Twitter al Borussiei Dortmund

Olandezii și germanii au fost comparați, miercuri dimineață, cu naziștii, pe mai multe conturi de Twitter sparte de hackeri turci.

Borussia-Dortmund-Nazi-tweet

Conturile de Twitter ale Forbes, Nike Spania, Fundația Terry Fox, Universitatea din Texas și cel al echipei de fotbal Borussia Dortmund au fost sparte miercuri dimineață și au postat un mesaj în turcă în care Olanda și Germania erau comparate cu naziștii.

Germania nazistă! Olanda nazistă! Nu forțați răbdarea turcului! Am plecat pe acest drum purtând un scut. Persecuție!”, scria, printre altele, în mesajul postat de hackeri. Tweet-ul era însoțit de o zvastică.

Mesajele au fost șterse imediat de pe conturile sparte.

Tensiunile politice dintre Turcia și Europa sunt din ce în ce mai mari. Guvernul de la Haga a interzis avionului ministrului de Externe de la Ankara să aterizeze la Rottterdam. Acesta urma să participe la un miting de susţinere a controversatului referendum prin care preşedintele Recep Erdogan urmăreşte să obţină votul popular, pentru extinderea prerogativelor.Şeful statului turc i-a acuzat pe oficialii olandezi că sunt „urmaşi ai naziştilor”, iar în replică, premierul Olandei a spus că această afirmaţie întrece orice limite.

Autoritățile germane au împiedicat la rândul lor, săptămâna trecută, desfășurarea unor astfel de reuniuni, provocând furia Ankarei în timp ce motivele de tensiune erau deja numeroase între aceste două țări. „Doamnă Merkel, susțineți teroriștii”, a spus președintele turc, în timp ce Angela Merkel a calificat drept „aberante” afirmațiile lui Recep Tayyip Erdogan.