Palatul Buckingham a prezentat piatra funerară de la locul unde a fost depus trupul Reginei Elisabeta a II-a

Data publicării:
Piatra funerară de la locul unde a fost înmormântată Regina Elisabeta a II-a
Palatul Buckingham a publicat o fotografie cu piatra funerară de la locul unde a fost înmormântată Regina Elisabeta a II-a. Foto: Twitter / The Royal Family

Palatul Buckingham a publicat o fotografie cu piatra funerară de la locul unde a fost înmormântată Regina Elisabeta a II-a. Numele său este înscris pe o placă neagră, alături de numele tatălui ei, George al VI-lea, al mamei Elisabeta și al soțului Filip, scrie Sky News.

Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată luni seară în Capela Memorială „Regele George al VI-lea” de la Castelul Windsor.

Acolo sunt îngropați și părinții, precum și soțul ei.

Numele Elisabetei a II-a este înscris pe o placă neagră, alături de numele tatălui ei, George al VI-lea, al mamei Elisabeta și al soțului Filip.

Imaginea prezintă piatra montată pe podeaua capelei și înconjurată de buchete de flori și coroane.

Placa este realizată din marmură belgiană sculptată manual, inscripționată cu litere din alamă.

Vizitatorii vor putea vedea piatra funerară începând de săptămâna viitoare, când Castelul Windsor se redeschide publicului.

Regina a încetat din viață la vârsta de 96 de ani și a fost înmormântată alături de Ducele de Edinburgh, soțul său, după o slujbă la care au participat regele Charles al III-lea și alți membri ai familiei regale.

Pe piatra funerară sunt inscripționate „George al VI-lea 1895-1952” și „Elisabeta 1900-2002”, urmate de „Elisabeta a II-a 1926-2022” și „Filip 1921-2021”.

Oamenii își pot aduce omagiul la locul de înmormântare începând de joi, 29 septembrie, la puțin peste o săptămână de la funeralii.

Când Philip a murit în urmă cu 17 luni, sicriul său a fost depus în Volta Regală a capelei, pregătit să fie mutat în Capela Memorială după ce a fost depus trupul Reginei Elisabeta a II-a.

Sora Reginei, Prințesa Margareta, care a decedat în 2002, a fost incinerată, iar cenușa ei a fost pusă inițial în Seiful Regal. Urna a fost mutată în Capela Memorială, unde se află sicriele părinților ei, după moartea Reginei Mamă.

Capela Memorială a fost comandată de Regina Elisabeta a II-a în 1962, ca loc de înmormântare pentru tatăl ei. A fost proiectată de George Pace și a fost terminată în 1969.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri