Papa Francisc: Sunt un păcătos

Data publicării:
Pope Leads The Stations of The Cross At The Colosseum
VATICAN CITY, VATICAN - MARCH 25: Pope Francis leaves the Colosseum at the end of the Way of The Cross on March 25, 2016 in Vatican City, Vatican. The Way of the Cross is a centuries-old and much beloved devotion, that began as a sort of spiritual pilgrimage to the places and scenes and events of Christ passion for those who could not make the pilgrimage to the Holy Land in person, as well as for those who had made it and wished to relive their experience, and for those who were preparing for the journey. (Photo by Franco Origlia/Getty Images)

Papa Francisc a atras atenţia asupra pericolelor care se ascund în spatele celebrităţii și al idolatrizării într-un interviu pentru cotidianul german „Die Zeit". Suveranul Pontif a spus că orice formă de idolatrizare a unei fiinţe umane are şi o componentă păcătoasă: una subliminal agresivă. De asemenea, capul Bisericii Catolice a subliniat că și el este „un păcătos”. 

„Să nu îţi faci chip cioplit”- este una dintre cele zece porunci Poruncă readusă în discuţie de Papa Francisc, atunci când a fost întrebat despre celebritate, în spatele căreia - crede el - se ascund multe pericole.

„Nu trebuie să uităm că orice formă de idolatrizare a unei fiinţe umane este întotdeauna însoţită, de asemenea, de un grad de agresiune subliminală. Dacă eu sunt idealizat, mă simt sub atac. (...) Nu mă văd ca fiind special sunt un pacatos, sunt supus greşelii”, a mărturisit Suveranul Pontif.

Nu a fost singura declaraţie surprinzătoare a Suveranului Pontif. Întrebat de jurnaliştii germani dacă a pus vreodată sub semnul întrebării existenţa lui Dumnezeu, Papa Francisc a recunoscut că a avut şi el astfel de momente, pe care le-a numit „de deșertăciune". Dar, a mai spus tot Papa Francis, tocmai aceste momente de criză oferă şansa de a creşte, de a evolua. Şi orice credinţă care nu trece prin crize rămâne într-un stadiu infantil.

În acelaşi interviu, Papa Francisc a atras din nou atenţia şi asupra pericolului reprezentat de populism, într-un an în care, în multe state europene, printre care şi Germania, au loc alegeri. Suveranul Pontif a spus că populismul este dăunător şi se sfârşeşte rău, aşa cum ultimul secol ne-a demonstrat. În plus, a adăugat Papa Francisc, populismul este incompatibil cu valorile creştine. A explicat şi de ce: e o doctrină care are nevoie de o figură mesianică pentru a avea succes.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri