Pașaport diplomatic. Problemele integrării imigranților în Suedia

Data publicării:
suedia

Începutul într-o ţară străină este greu. Cel mai mare cost în Suedia este reprezentat de închirierea sau cumpărarea unei locuinţe. Chiria unui apartament de 3 camere în centrul Capitalei este de 1.700 de euro, iar la periferie scade până la jumătate. Nu este de mirare că populaţia imigrantă se concentreză în suburbii. Aşa apare segregarea.

„Oraşele mari şi medii din Suedia sunt printre cele mai afectate de segregare astăzi în Europa. Poate chiar cele mai afectate. Unul din exemple este chiar unde suntem acum, în Fittja. Dar şi împrejurimile Fittja. Aici găsim mulţi locuitori cu origini străine, până la 90-95%. Cu alte cuvinte, în anumite zone, populaţia suedeză este de sub 5%”, spune Thobias, cercetator la Centrul Mangkulturellt.

„Din cauza acestor segregări extreme în oraşele mari şi mijlocii din Suedia, există o minimă interacţiune între majoritatea suedeză şi minorităţi, exceptând bineînţeles locul de muncă şi timpul liber. Dar în afară de asta, segregarea locală, care este atât de pregnantă aici în Suedia în comparaţie cu alte ţări europene, face extrem de dificilă găsirea de zone de contact, mai ales în privinţa copiilor, tinerilor şi a adulţilor tineri. Întrucât trăiesc cu părinţii, sunt blocaţi în aceste zone”, mai spune cercetătorul.

Din aceste motive, au început să apară tot mai multe voci care se declară impotriva imigranților. Acest lucru se reflectă și în cele 6% din voturi pe care le-a câștigat Partidul Democrat.

Vrem (ca imigranții, n.r.) să fie asimilaţi în societatea suedeză, să se adapteze culturii noastre şi vrem să dispară toate subvenţiile şi metodele prin care fiecare popor să îşi păstreze cultura proprie în Suedia. Nu vrem acest lucru, pentru că asta nu funcţionează. Oamenii nu se simt ca acasă cu toate acestea în jur şi noi vrem să eliminăm toate subvenţiile pe care le primesc, nu vrem ca statul să promoveze multiculturalismul. De aceea vom face presiuni asupra lor ca să asimileze cultura suedeză, să se integreze în societatea suedeză, să adopte limba suedeză şi valorile suedeze”, spune Kent Ekeroth, parlamentar al Partidului Democrat.

„Nu vrem nicio burka în Suedia. Nu le vrem în piaţa publică, nici în şcoli, nu este parte a culturii suedeze şi în general nu vrem oameni mascaţi pe străzi în Suedia”, adaugă parlamentarul.

Care este situaţia emigranţilor din suburbiile suedeze, dar şi ce politici pentru emigrare dezvoltă autorităţile nordice, aflați sâmbătă de la 18.30 la Pașaport diplomatic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri