Poliția a făcut raiduri în legătură cu muncitori ilegali din Estul Europei pentru abatoarele din Germania

Data publicării:
MANNHEIM, GERMANY - DECEMBER 15: A butcher handles slaughtered pigs at a state of the art slaughterhouse on December 15, 2005 in Mannheim, Germany. Despite the high standards of meat processing a few packagers have been accused of selling tons of expired meat repackaged. (Photo by Ralph Orlowski/Getty Images)
Producția de carne de porc este și ea afectată de pandemie dar și de peste porcină. Foto: Getty Images

Poliţia germană a făcut raiduri miercuri dimineaţă devreme în legătură cu o presupusă contrabandă de muncitori ilegali aduşi din Estul Europei pentru industria cărnii, informează dpa, preluată de Agerpres. Mulți dintre ei ar proveni din România, potrivit Digi24.

Aproximativ 800 de poliţişti au fost desfăşuraţi în principal în landurile Saxonia-Anhalt şi Saxonia Inferioară, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei federale în centrul Germaniei. Alte raiduri aveau loc la Berlin, în Saxonia şi Renania de Nord-Westfalia.

Peste peste 40 de clădiri rezidenţiale şi de birouri au fost percheziţionate, potrivit poliţiei.

Se presupune că firmele acuzate ar fi adus ilegal muncitori din Estul Europei în Germania, cu documente falsificate.

Mulți dintre lucrătorii ilegali ar proveni din România, informează Digi24, care mai precizează că în timpul perchezițiilor au fost găsite documente falsificate, dar și sume importante de bani, circa 1,5 milioane de euro.

O comisie specială investighează din aprilie 2020 împreună cu procurorul public din Halle, Saxonia-Anhalt.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri