Preotul Francisc Doboș: Avem o credință de bun-simț, nu este împotriva biologiei și a științei. Nici Papa nu-l ispitește pe Dumnezeu

Data actualizării: Data publicării:
Părintele Francisc Doboș.
Părintele Francisc Doboș. Foto: Francisc Doboș / Facebook

Preotul Francisc Doboș, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-catolice din București, a comentat imaginile care îl arată pe Papa Francisc mergând pe străzile pustii ale Romei.

„Nu este vorba atât despre o plimbare, cât despre un pelerinaj. A fost la Santa Maria Maggiore, este una dintre cele 4 bazilici importante ale Romei, acolo unde merge de obicei atunci când pleacă într-o călătorie apostolică sau atunci când se întoarce”, a spus Francic Doboș.

Suveranul pontif a fost fotografiat în apropierea bisericii San Marcelo, unde se află un crucifix în fața căruia oamenii s-au rugat, la 1.500, ca Roma să fie salvată de ciumă.

„Papa sa dus să se roage pentru Roma. Dar rugăciunea noastră nu ne scutește de responsabilitate. Iar aici, Sfântul Scaun și Papa Francisc au luat toate măsurile de precauție, au renunțat la toate audiențele, așa cum spun autoritățile”, a spus Francisc Doboș.

„Credința noasră nu este împotriva biologiei și a științei, pentru că știm cum se răspândește un virus. Credința nu împiedică neapărat răspândirea unui virus, să nu-l ispitim pe Dumnezeu. Și iată că nici Papa nu-l ispitește pe Dumnezeu și nu-i pune pe oameni la încercare. Avem o credință de bun-simț, care ține cont de legile biologice”, a continuat preotul.

„Toată această situație pe care nimeni nu o controlează deocamdată – avem siguranța iubirii, că indiferent ce se întâmplă, suntem în brațele unui Dumnezeu-tată, pentru noi, pentru creștini, și ne încredem că Dumnezeu, și cu ajutorul medicilor, și cu ajutorul cercetătorilor, ne vor scoate din această situație de criză. Să nu intrăm în panică, să nu golim supermarketurile, să ne comportăm în așa fel încât să dăm dovadă de umanitate”, a adăugat Francisc Doboș.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri