Prima întâlnire oficială dintre papa Francisc şi Ursula Von der Leyen. Ce cadouri şi-au făcut cei doi

Data actualizării: Data publicării:
Papa Francisc a primit-o la Vatican pe şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen
Întrevederea dintre papa Francisc şi Ursula von der Leyen a avut loc în biblioteca pontificală şi a durat 30 de minute. Foto: Profimedia Images

Papa Francisc a primit-o sâmbătă pe preşedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, prima întâlnire dintre cei doi, în care au fost abordate consecinţele sociale ale pandemiei, a informat Vaticanul, conform Agerpres.

Ursula von der Leyen i-a dăruit lui Francisc o copie foto-statică a Declaraţiei Schuman din 1950 şi o ediţie în două volume a Istoriei Uniunii Europene.

Papa i-a oferit şefei Comisiei Europene documente din pontificatul său, împreună cu Mesajul pentru Ziua Mondială a Păcii şi Documentul privind fraternitatea umană, semnat la Abu Dhabi în 2019. De asemenea, a fost oferit în dar un medalion din bronz dedicat cuvintelor profetului Isaia din capitolul 32: „Deşertul va deveni o grădină”.

Întrevederea dintre Francisc şi Von der Leyen a avut loc în biblioteca pontificală şi a durat 30 de minute, după care preşedintele executivului comunitar s-a întâlnit timp de aproximativ o oră cu secretarul de stat al Vaticanului, cardinalul Pietro Parolin, şi cu secretarul pentru relaţiile cu statele, Paul Richard Gallagher.

Papa Francisc şi Ursula von der Leyen au discutat despre consecinţele sociale ale pandemiei, migraţia şi schimbările climatice, precum şi evenimentele recente din Orientul Mijlociu, conform comunicatului Vaticanului. Preşedinta CE a anunţat că, până la sfârşitul anului, Comisia va dona cel puţin 100 de milioane de doze de vaccin către ţările cu venituri mici şi mijlocii şi va promova o iniţiativă de un miliard de euro pentru producţia de vaccinuri în Africa, care importă 99%.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri