Româncă din Spania: Oamenii sunt inconștienți, terasele sunt pline, magazinele la fel. Doar chinezii au închis tot și poartă măști

Data publicării:
Closure of commerce in Spain to stop coronavirus spread
Foto: Agerpres

O româncă stabilită în Spania de peste 15 ani a povestit la Digi24 care este situația în țara aflată la un pas de declararea stării de urgență din cauza epidemiei de coronavirus. 

"Am văzut oameni care continuă să iasă la baruri, terase. Toate sunt pline.

Părinții sunt cu copiii la plimbare, se plimbă în parcuri.

Oamenii nu conștientizează riscul la care se expun. Când se umplu magazinele cu marfă, în două ore nu mai este nimic. Piețele și supermarketurile sunt deschise, toată lumea cumpără, este o isterie.

Oamenii sunt inconștienți, singurii care au închis barurile și magazinele sunt din comunitatea chineză. Comunitatea chineză își pune măști pe stradă.", a povestit românca.

Spania va declara stare de urgență din cauza pandemiei de COVID-19, a anunțat prim-ministrul acestei țări, Pedro Sanchez, relatează The Guardian.

Guvernul spaniol este pe cale să declare starea de urgență ca răspuns la pandemia de coronavirus care a început să afecteze din ce în ce mai mult țara. Măsuri drastice vor fi luate pentru a putea opri infectările cu coronavirus.

Spania are, în prezent, peste 4200 de cazuri active, iar 120 de persoane au murit. Într-o conferință de urgență, vineri, prim-ministrul Spaniei a anunțat că întreg guvernul se va reuni sâmbătă pentru a activa articolul 116 al Constituției, cel prin care se decretează starea de urgență în întreaga țară.

Odată declarată starea de urgență, guvernul va putea limita mișcarea persoanelor și a vehiculelor în locuri specificate, va putea rechiziționa temporar anumite bunuri, va putea să preia controlul fabricilor și companiilor și să raționalizeze consumul de alimente.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri