Exclusiv Siegfried Mureșan: Declarațiile lui Viktor Orban fac rău Ungariei. Nu e nimic de urmat la modelul de guvernare de la Budapesta

Data publicării:
Europarlamentarul Siegfried Mureșan.
Europarlamentarul Siegfried Mureșan. Foto: Facebook/ Siegfried Mureșan

Declarațiile controversate ale premierului Ungariei, Viktor Orban, care a comparat recent UE cu ocupația sovietică, fac rău Ungariei și oamenilor din această țară, a spus la Interviurile Digi24.ro Siegfried Mureșan, europarlamentar și vicepreședinte al PPE. El a amintit că Ungaria are cea mai mare rată a inflației la produse alimentare, iar oamenii din această țară au avut doar de suferit din cauza politicii premierului de la Budapesta.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Am văzut multe declarații belicoase ale premierului Ungariei, Viktor Orban, dar Ungaria este unul dintre statele membre ale Uniunii Europene cel mai puternic integrate în piața unică europeană, care depinde extrem de mult de deschiderea celorlalte state”, a spus Mureșan.

„Nici premierul Fico nici premierul Orban nu sunt singuri pe lume și nu pot face chiar ce vor. Pot amâna unele decizii, dar am decis 11 valuri de sancțiuni în unanimitate la nivel european împotriva Federației Ruse. Nu poate face un lider populist antieuropean chiar ce vrea la masa Uniunii Europene”, a adăugat vicepreședintele PPE.

Întrebat despre o declarație controversată a lui Orban, care a comparat aparteneța la UE cu ocupația sovietică, Mureșan a spus: „transmit tuturor oamenilor din România că UE este un proiect care a adus beneficii semnificative tuturor oamenilor din România și din țările Uniunii Europene, inclusiv din Ungaria”.

„De altfel, declarațiile antieuropene ale premierului Ungariei nu sunt bune nici pentru Ungaria. Din toate tentativele de primitivism, inclusiv economic, al premierului Ungariei, oamenii din Ungaria au avut numai de suferit în ultimii ani. Ungaria este acum statul european cu cea mai mare rată a inflației la produse alimentare. Nu este nimic de urmat la modelul de guvernare de la Budapesta”, a spus Mureșan.

„Practic, când un om politic antieuropean populist face astfel de declarații, e foarte important ca oamenii să se bazeze pe surse credibile și să nu dea crezare unor astfel de mesaje de propagandă care propagă știri false și opinii care, repet, nu ajută Uniunea Europeană, nu ajută nici măcar oamenii din Ungaria și trebuie ignorate de cetățenii din România”, a adăugat europarlamentarul.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri