Spania. Mecanicul trenului deraiat miercuri, imediat după accident: „Am greşit, vreau să mor!” El refuză să răspundă la întrebările poliţiei

Data publicării:
spania tren deraiat

 

Conductorul Francisco José Garzón Amo, arestat preventiv în cazul trenului deraiat miercuri seara în Spania, lângă Santiago de Compostela, a refuzat să răspundă întrebărilor agenţilor de poliţie care l-au anchetat la spital. Mecanicul în vârstă de 52 de ani a fost rănit uşor în accident şi este spitalizat.

Imediat după producerea dezastrului în care au murit 78 de oameni, el ar fi strigat „Am greşit, vreau să mor!”, recunoscând ulterior că circula cu 190 km/oră pe un tronson cu viteză maximă de 80 km/oră şi că nu a reuşit să frâneze la timpMartorii povestesc că mecanicul repeta fără oprire că a greşit şi că îi va avea pe toţi pe conştiinţă, pentru tot restul vieţii.

Francisco José Garzón Amo va compărea în faţa unui judecător în cel mai scurt timp posibil, a declarat pentru Agenţia France Presse un purtător de cuvânt al Poliţiei din Galicia.

Accidentul feroviar din Spania. Mecanicul trenului se mândrea în 2012, pe Facebook, că merge cu 200 km/h 

Trenul, care circula pe ruta Madrid - Ferron, a deraiat miercuri seara la patru kilometri înainte de intrarea în gara din Santiago de Compostela, într-un viraj periculos.

Anchetatorii urmăresc ideea unei funcţionări defectuoase a sistemului de siguranţă, combinată cu viteza excesivă. Trenul circula pe o linie de cale ferată de mare viteză care, în zona respectivă, nu dispunea de un sistem de control automat al vitezei.

78 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidentul de tren, iar 178 au fost rănite. Dintre acestea, 81 se aflau încă la spital vineri, 31 fiind în stare gravă. Iniţial se avansase cifra de 80 de morţi, însă bilanţul victimelor a scăzut după ce medicii legişti au constatat că părţi ale trupurilor despre care se credea că provin de la persoane diferite proveneau de la aceleaşi victime.

Funeraliile pentru victimele accidentului vor avea loc luni seara, la catedrala din Santiago de Compostela.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri