Suspectul atacului din Berlin a fost ucis în Milano

Data actualizării: Data publicării:
Lorry Drives Through Christmas Market In Berlin
Foto: Gulliver/GettyImages

Bărbatul căutat de autoritățile germane pentru atacul din 19 decembrie de la târgul de Crăciun din Berlin a fost ucis în urma unor schimburi de focuri în orașul italian Milano, informează televiziunea italiană Rai citând autoritățile din pensinsulă. Se pare că el a ajuns în orașul italian via Paris.

Lorry Drives Through Christmas Market In Berlin
Foto: Gulliver/GettyImages

ACTUALIZARE 12:55 - Pistolul cu care Anis Amri a rănit un poliţist în noaptea de joi spre vineri, în Italia, este acelaşi folosit pentru a-l ucide pe şoferul polonez al camionului cu care atentatorul a omorât mai mulți oameni la Târgul de Crăciun din Berlin, relatează Corriere della Sera.

Este vorba de un pistol cu calibrul 22.


 

Carabinierii l-au împușcat pe Anis Amri după un schimb de focuri, în această noapte, în jurul orei 3:00 (4:00 ora României).

Totul a pornit de la un control de rutină, iar el a refuzat să se legitimizeze.

El a scos apoi un pistol şi a deschis focul asupra ofiţerilor, unul dintre aceştia fiind rănit la spate. De altfel, el a și început să strige „Allah Akbar” (Allah e mare, n.red.). Oamenii legii au răspuns cu focuri de armă şi l-au ucis.

Se pare că anchetatorii germani au avut informații corecte când au început să-l caute pe acesta în vestul țării, pentru că el a fugit întâi la Paris. Potrivit autorităților italiene, el ar fi ajuns din capitala Franței la Milano cu trenul.

Marco Minniti, ministrul de Interne italian, a precizat că nu există niciun dubiu că bărbatul ucis la Milano este Anis Amri, acesta fiind identificat după amprente.

Pe de altă parte, polițistul italian a fost internat în spital și nu se află într-o stare gravă.

Nu e întâmplător faptul că el a fost reperat în Italia. Anis Amri a petrecut patru ani în două închisori din Italia pentru că ar fi încercat să incendieze o clădire.

Tot aici ar fi dat primele semne de radicalizare, povesteşte un coleg de celulă de religie creştină pe care l-ar fi ameninţat că îi taie capul.

Şi raportul oficialilor unei dintre închisori vorbeşte despre Anis Amri ca despre un deţinut problemă. Cu toate acestea în mai 2015, tunisianul a fost eliberat. Ar fi plecat imediat spre Germania. Familia din Tunisia spune însă că nimic din comportamentul lui nu a ridicat semne de întrebare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri