Un german care făcea jogging a fost atacat de un huhurez

Data publicării:
buf
Foto: pasaridinromania.sor.ro

Un bărbat din Germania care ieșise la jogging a chemat poliția după ce a fost victima unui atac. Polițiștii au verificat mai multe piste, inclusiv un atac armat, dar și-au dat seama că agresorul era un huhurez mic (Strix aluco), care își apăra puiul.

Bărbatul alerga în Bad Nenndorf, lângă Hanovra, când a fost atacat de pasăre, care l-a zgâriat pe cap cu ghearele, în încercarea de a-şi proteja puiul, potrivit poliţiei locale.

La început, bărbatul de 46 de ani nu şi-a dat seama ce se întâmplă şi s-a temut că a fost atacat de o altă persoană.

"A fost un pic ciudat", a mărturisit un purtător de cuvânt al poliţiei pentru agenția dpa, preluată de Agerpres. Când a fost atacat, bărbatul a căzut, ochelarii i-au alunecat de pe nas şi a început să sângereze. A fugit imediat după incident şi a alertat poliţia.

La început, serviciile de urgenţă au crezut că cineva îl împuşcase cu o armă pneumatică, aşa că poliţia a început să caute proiectilu, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

În schimb, pe un gard au descoperit un pui de huhurez mic, iar pe copacul de lângă gard pe mama acestuia. Atunci când, brusc, un poliţist de 23 de ani a fost la rândul său atacat şi rănit uşor de femelă, anchetatorii şi-au dat seama cine era responsabil şi pentru atacul asupra bărbatului ieşit la o alergare.

"Era o femelă de huhurez care încerca să îşi protejeze puiul, aflat în apropiere", a declarat poliţia.

Niciuna din victime nu a fost rănită grav.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri