DOCUMENT. CNSU a aprobat mai multe excepții de la purtatul măștii. Cei care aleargă în parc sau fumează pot să își dea masca jos

Data actualizării: Data publicării:
jogging alerga in parc cu masca
Foto: Profimedia Images

Comitetul pentru Situații de Urgență a aprobat, luni, mai multe completări la deciziile anterioare luate de Guvern. Astfel, potrivit hotărârii adoptate de CNSU, în localitățile și județele unde masca este obligatorie sunt prevăzute câteva excepții. Cei care consumă băuturi și mâncare pe terase, precum și cei care fumează pot să își dea masca jos. De asemenea, cei care practică activități sportive individuale nu sunt obligați să poarte masca, în anumite condiții.

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Art. 1 Se aprobă lista țărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă la prezenta.

Lista poate fi consultată AICI.

Art. 2 Instituirea restricțiilor referitoare la persoanele care sosesc din anumite zone sau țări cu risc epidemiologic ridicat se aplică după 24 ore de la data aprobării hotărârii prin care acestea sunt stabilite, iar ridicarea acestora se realizează începând cu data emiterii hotărârii.

Art. 3 În localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane.

 Art. 4 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

 

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri