Ursula von der Leyen a primit un dar neașteptat în timp ce vizita celebrul palat Alhambra din Granada

Data publicării:
ursula von der leyen cu eșarfă
Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen. Sursa foto: Profimedia Images

Ursula Von der Leyen, care participă la reuniunea liderilor europeni, a vizitat joi seara celebrul palat Alhambra, din Granada, construit de conducătorii musulmani din secolul al XIII-lea. Președinta Comisiei Europene a admirat eșarfa unei ghide, iar aceasta i-a făcut-o cadou, transmite Reuters.

Von der Leyen a vizitat joi seara celebrul palat Alhambra, construit de conducătorii musulmani din secolul al XIII-lea, prilej cu care şi-a exprimat admiraţia pentru eşarfa de mătase purtată de ghidă, Sumaya Abdelbi, cu un imprimeu reprezentând o gazelă, inspirat din obiectele de artă expuse în palat.

Informal Meeting of European Union Leaders
Ursula von der Leyen alături de premierul spaniol Pedro Sanchez, purtând eșarfa primită cadou, la întâlnirea liderilor europeni de la Granada, Spania. Sursa foto: Profimedia Images

Toate femeile din personalul de la palat au purtat astfel de eşarfe în cursul dineului şefilor de stat de joi.

Abdelbi, născută în Germania şi de origine marocană, le-a povestit preşedintei CE şi soţului ei istoria palatului.

"I-am spus că acum şi ea face parte din istoria Alhambrei şi a fost foarte impresionată", a declarat Abdelbi pentru Reuters. "Mi-a observat eşarfa, a spus că este foarte frumoasă şi m-a întrebat dacă poate să o atingă".

În timp ce Von der Leyen pleca de la eveniment, Abdelbi a revăzut-o şi a strigat: "Vreau să vă dăruiesc eşarfa mea!". Lidera UE s-a întors pentru a accepta darul şi şi-a făcut un selfie cu Abdelbi.

Eşarfele cu modelul respectiv, care de obicei pot fi cumpărate de la magazinul cu suveniruri al palatului, erau epuizate vineri dimineaţa.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri