Sari la conținut

Videoclip oficial pentru a-i descuraja pe imigranții din Balcani să vină în Germania

 

Filmul de patru minute postat online de Ministerul de Interne face parte dintr-o campanie de informare a publicului din Albania, Bosnia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru și Serbia. Imaginile arată refugiați din Balcani îmbarcați într-un autobuz de poliție la un aeroport și trimiși acasă cu un zbor charter.

O voce pe fundalul acestei înregistrări video avertizează că toți cei trimiși acasă vor primi o factură de câteva mii de euro pentru a plăti costul deportării și vor avea interdicție pe viață să se întoarcă în Germania până când nu o vor achita.

Familiile care și-au folosit economiile pentru a-i plăti pe traficanții de persoane ca să ajungă în Germania vor fi ruinate de pierderea economiilor lor, avertizează Ministerul german de Interne. „Nu te ruina, nu îți ruina familia!”, îndeamnă în final acest film. „Folosiți-vă în schimb meseriile pentru a contribui la dezvoltarea economică a patriei voastre!”, sunt sfătuiți imigranții.

Cum refugiații din Siria și din alte țări sfâșiate de război sosesc, în ultima vreme, în număr tot mai mare în Germania, cea mai mare parte câștigând statutul de refugiat, atenția germanilor s-a mutat în ultimele luni către stoparea imigrației din Balcani, pe motiv că nu mai pot face față fluxului de oameni veniți în căutarea unui trai mai bun, notează DPA.

Un oficial a declarat că Germania a înregistrat un record de 500.000 de solicitanți de azil în cursul acestui an.

Mai puțin de 0,1% dintre cei veniți din Serbia obțin permisiunea de a rămâne, comparativ cu 84% pentru cei sosiți din Siria.