Un atentat sinucigaș cu bombă a omorât zeci de oameni care participau la o procesiune religioasă în sud-vestul Pakistanului

Data publicării:
rănit pe o targă cu oameni care îltransportă și alții fotografiază
Răniții grav au fost transferați la spitalele din Quetta, capitala provinciei, în timp ce alții sunt tratați într-un spital local din Mastung. Sursa foto: Profimedia Images

Cel puțin 52 de persoane au fost ucise și peste 50 au fost rănite, inclusiv liderul Jamiat Ulema-e-Islam-F (JUI-F) Hafiz Hamdullah, într-un atac sinucigaș la o adunare religioasă care marca ziua de naștere a profetului Mahomed, ce se desfășura în tulburata provincie Balochistan din Pakistan, conform Reuters și CNN.

Niciun grup nu a revendicat explozia, care vine pe fondul unui val de atacuri revendicate de grupuri militante din vestul țării, ridicând miza pentru forțele de securitate înaintea alegerilor naționale programate pentru ianuarie anul viitor.

„Atentatorul a detonat explozibilul în apropierea vehiculului superintendentului adjunct al poliției”, a declarat pentru Reuters inspectorul general adjunct al poliției, Munir Ahmed, adăugând că explozia a avut loc în apropierea unei moschei unde oamenii se adunau pentru o procesiune pentru a marca ziua de naștere a lui Mohammad, fiind zi liberă.

Tehrik-e Taliban Pakistan, un grup umbrelă al diferitelor grupuri islamiste sunite, a negat că ar fi comis atacul

Răniții grav au fost transferați la spitalele din Quetta, capitala provinciei, în timp ce alții sunt tratați într-un spital local din Mastung. Ministrul de Interne, Sarfraz Bugti, a declarat că explozia a fost un „act odios”.

Achakzai a spus că cadavrele victimelor au fost, de asemenea, mutate la un spital, dar că se așteaptă ca numărul victimelor să crească.

Balochistan, cea mai mare provincie din Pakistan după suprafață, a cunoscut o serie de atacuri în ultimele luni.

Luna trecută, un atac asupra inginerilor chinezi din Balochistan a fost dejucat de armata pakistaneză, incident în urma căruia doi militanți au murit, dar muncitorii chinezi au scăpat nevătămați, potrivit poliției.

În iulie, peste 40 de persoane au fost ucise într-un atentat sinucigaș cu bombă în nord-vestul provinciei Khyber Pakhtunkhwa, la adunarea unui partid politic religios.

În luna martie a acestui an, cel puțin nouă ofițeri de poliție au fost uciși și alți 11 au fost răniți într-o explozie, care a fost catalogată ca urmare a unui atentat sinucigaș.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri