Un camion care transporta ilegal migranți a fost oprit după ce jurnaliștii BBC au alertat poliția

Data actualizării: Data publicării:
camion cu migranti si politie
Un camion care transporta ilegal migranți a fost oprit după ce jurnaliștii BBC au alertat poliția. FOTO: Profimedia Images

Un camion frigorific înmatriculat în Lituania, care transporta ilegal șase migranţi aflaţi în pericol, a fost interceptat lângă Lyon după ce jurnaliștii BBC au alertat poliția. Jurnaliștii au primit mesaj de la unul dintre migranți care s-a panicat din cauză că în camion era tot mai frig.

Patru femei vietnameze şi doi irakieni erau în camion, a precizat un procuror de la Parchetul din Villefranche-sur-Saône.

Jurnaliştii de la BBC au transmis coordonatele vehiculului, potrivit Agenţiei France-Presse și cotidianului Le Monde.

Semiremorca a fost interceptată în jurul orei 13.30 pe autostrada A6 şi a fost obligată să oprească într-o zonă de servicii la Dracé, la aproximativ 50 km nord de Lyon, au precizat jandarmii pentru agenţia de presă, scrie news.ro.

Grupul de migranţi a fost localizat datorită informaţiilor transmise autorităţilor franceze de către jurnalişti BBC care anchetează reţelele de imigraţie ilegală vietnameze.

Potrivit Le Monde, serviciul în limba vietnameză al BBC din Londra a primit un mesaj de la unul dintre pasageri, care s-a panicat când a simţit că temperatura din camionul frigorific scade, şi a transmis coordonatele GPS ale camionului.

Şoferul camionului a fost reţinut de către parchetul din Villefranche în cadrul unei proceduri deschise pentru "ajutor vizând şederea ilegală”.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri