Un chinez care culegea semințe de pin din balon a zburat necontrolat 300 de kilometri și a fost găsit după două zile

Data publicării:
Pine trees on Mount Huang, Huangshan, Anhui Province, China
Pini pe muntele Huang din China. Sursa foto: Profimedia Images

Un bărbat din China care a pierdut controlul balonului său cu hidrogen în timp ce culegea semințe de pin a fost găsit și salvat la două zile după dispariție, timp în care călătorise peste 300 de kilometri, informează CNN.

Bărbatul, pe nume Hu, culegea semințe de pin duminică împreună cu un coleg, în provincia Heilongjiang, când a pierdut controlul balonului. Colegul a sărit imediat din balon și a ajuns în siguranță la sol, însă Hu a ratat momentul și a început să se îndepărteze.

Hu a fost găsit abia marți, când echipa de salvare formată din peste 500 de polițiști și pompieri i-a urmărit semnalul telefonului mobil și i-a depistat balonul blocat în vârful unui copac, scrie publicația de stat Globan Times.

"Aproape mă dădusem bătut", a declarat bărbatul pentru televizunea de stat. El a povestit pentru CCTV că în cele două zile petrecute în balon a suferit de foame și frig. Cu toate acestea, el avea o stare bună de sănătate, suferind doar răni minore.

Folosirea baloanelor cu hidrogen sau heliu pentru culegerea semințelor de pin a devenit tot mai populară în China în ultimii ani și ocazional există relatări privind culegători care pierd controlul dispozitivelor de zbor, însă cazul lui Hu este nemaiîntâlnit.

În 2019, au existat relatări privind doi bărbați care culegeau conuri de pin în munții Changbai din China și au pierdut controlul balonului, zburând necontrolat pe o distanță de 10 kilometri, înainte să aterizeze în siguranță și să fie arestați pentru încălcarea legislației din domeniul aviației. Un alt caz s-a petrecut în 2017. Atunci, un culegător a dispărut în apropierea graniței cu Coreea de Nord, după ce balonul în care se afla s-a dezlegat e la sol.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri