Fiica și nepoțica de 2 ani a unui mare donator al lui Trump au murit în avionul prăbușit în Virginia după ce a fost urmărit de F-16

Data actualizării: Data publicării:
Cessna plane crashes in US state of Virginia
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în munții din Virginia, după ce a fost urmărit de F-16. Foto: Profimedia

O parte din familia unui important donator de campanie al fostului președinte SUA, Donald Trump, s-a aflat la bordul aeronavei de mici dimensiuni care s-a prăbușit luni în munții din Virginia, după ce a fost urmărită de avioane de luptă F-16 deasupra capitalei Washington. John Rumpel a declarat pentru Washington Post că în avion se aflau fiica sa, nepoata de 2 ani, dar și dădaca micuței. Niciun supraviețuitor nu a fost găsit la locul prăbușirii, relatează The Telegraph

Statele Unite au lansat avioane de luptă F-16 într-o urmărire supersonică a unui avion de mici dimensiuni cu un pilot care nu răspundea și care a încălcat spațiul aerian din jurul Washington D.C. Ulterior, aeronava s-a prăbușit în munții din Virginia, iar cei trei pasageri de la bord și pilotul au murit, au anunțat autoritățile. Printre victime se numără fiica și nepoata lui John Rumpel, scrie New York Post

John, în vârstă de 75 de ani, proprietarul companiei Encore Motors din Melbourne Inc. din Florida, și soția sa, Barbara, și-au pierdut în urmă cu aproape trei decenii, în 1994, o altă fiică într-un accident de scufundare, mai scrie sursa citată. 

Un oficial american a spus că avioanele F-16 nu au doborât aeronava și că este normal ca Administrația Federală a Aviației să apeleze la avioane dacă cineva zboară nesigur. Pilotul aeronavei civile nu a răspuns în timp ce avioanele de luptă F-16 au încercat să ia contact cu acesta, potrivit unui comunicat de presă.

Avioanele F-16 au fost „autorizate să zboare la viteze supersonice”, ceea ce a dus la boom-ul sonic auzit în zona Washington, DC. Aeronava civilă, un Cessna 560 Citation V, a fost interceptată de avioanele NORAD în jurul orei 15:20 și, în cele din urmă, s-a prăbușit lângă Pădurea Națională George Washington din Virginia.

„Pilotul nu a răspuns, iar Cessna s-a prăbușit ulterior în apropiere de Pădurea Națională George Washington, Virginia”, se arată în comunicat. „NORAD a încercat să stabilească contactul cu pilotul până când aeronava s-a prăbușit.”

Cessna a decolat de pe aeroportul municipal Elizabethton, Tennessee, și se îndrepta către aeroportul Long Island MacArthur din New York, la aproximativ 80 km est de Manhattan, a declarat Administrația Federală a Aviației într-un comunicat, precizând că va investiga motivele prăbușirii.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri