Un mercenar Wagner a fost executat cu barosul pentru că a încercat să fugă de război. Filmarea a fost distribuită pe o rețea socială

Data actualizării: Data publicării:
barbat cu barba si caciula acoperit cu o patura
Un mercenar Wagner a fost executat cu barosul pentru că a înercat să fugă de război FOTO: Meduza

Un videoclip care arată execuția cu barosul a unui fost mercenar rus care a fugit din grupul Wagner în timp ce lupta în Ucraina a fost distribuit luni pe rețelele sociale.

În videoclipul publicat pe Telegram, canalul Grey Zone, care este legat de Wagner, un bărbat spune că se numește Dmitri Iakușcenko, de 44 de ani, că s-a născut în Crimeea și a părăsit închisoarea pentru a se alătura grupului Wagner. „Plănuiam să găsesc o portiță, ca să fug”, a spus el, adăugând că „nu a fost războiul lui”.

Gray Zone a spus că a fost capturat ulterior în orașul ucrainean Dnipro, portrivit Reuters.

„După care, s-a îmbolnăvit de aceeași boală ca și colegul său Evgheni Nujin... și apoi s-a trezit în subsol, la ședința de judecată”, a precizat Gray Zone, referindu-se la execuția din noiembrie a altui mercenar dezertor, Evgheni Nujin, tot cu barosul.

În materialul video, care are subtitrat titlul „Filmare de la tribunalul pentru trădători”, Iakușcenko este arătat cu capul lipit de un zid din cărămidă, în timp ce o persoană neidentificată îmbrăcată în haine de camuflaj stă în spatele lui având în mână un baros.

Șezând în fața camerei, Iakușcenko își spune numele și anul nașterii. „Eram pe străzile orașului Dnipro unde am fost lovit la cap și mi-am pierdut cunoștința, m-am trezit în această cameră și mi s-a spus că voi fi judecat”, a spus el.

După aceste cuvinte, persoana din spatele lui ridică barosul și pare să-l lovească în cap, însă videoclipul este neclar pe acest fragment. Se aude un zgomot puternic, iar Iakușcenko se prăbușește la podea.

Pe filmare apare apoi un alt text subtitrat care spune: „Ședința de judecată este închisă”.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri