Un reporter orb a ieșit învingător din lupta cu un hoț care i-a furat telefonul pe stradă la Londra. „Și-a ales persoana greșită”

Data publicării:
Reporterul nevăzător Sean Dilley
Sean Dilley a suferit mai multe tăieturi și s-a rănit la cot în urma incidentului care a avut loc în jurul orei 6 dimineața. Foto: Profimedia Images

Un reporter nevăzător de la BBC a spus că a sărit „din instinct” asupra hoțului care i-a furat telefonul mobil, reușind astfel să și-l recupereze, scrie BBC.

Sean Dilley a fost ținta atacului de marți dimineața la Londra. O persoană care se deplasa cu bicicleta i-a smuls telefonul din mână, dar Dilley nu a rămas pasiv și a luat imediat decizia de a încerca să își imobilizeze atacatorul.

Dilley a spus că hoțul a ales probabil să îl jefuiască pe el pe baza faptului că este o persoană nevăzătoare.

Un civil în Marea Britanie are dreptul să rețină o altă persoană dacă suspectează că are loc o infracțiune gravă și dacă intenționează să îl predea pe suspect poliției cât se poate de repede.

Corespondentul de știri și-a dat seama că atacatorul este în apropiere și a sărit în direcția lui, reușind să îl pună la pământ. Apoi, i-a imobilizat brațele și și-a recuperat telefonul.

Sean Dilley BBC
Sean Dilley l-a pus la pământ pe hoțul care i-a furat mobilul, însă i-a dat drumul înainte ca poliția să ajungă la fața locului. Foto: Profimedia Images

Dilley a suferit mai multe tăieturi și s-a rănit la cot în urma incidentului care a avut loc în jurul orei 6 dimineața. Reporterul a folosit funcția de asistență vocală a telefonului său pentru a alerta poliția.

În timp ce aștepta venirea poliției, o altă persoană i-a oferit ajutorul. În acel moment, în timp ce atacatorul continua să se zbată, Dilley i-a spus că îi va da drumul dacă părăsește imediat zona.

Dilley a spus că speră că acțiunile pe care le-a luat din instinct îl vor forța pe hoț să nu mai încerce să facă același lucru din nou. „Și-a ales persoana nevăzătoare greșită în ziua greșită.”

Reporterul și-a descris acțiunile drept „prostești” și a sfătuit pe oricine care ajunge într-o situație asemănătoare că pentru niciun bun material nu merită să îți riști viața și că cel mai bine este să chemi poliția.

Cu toate acestea, Dilley a spus că este fericit că a reușit să își recupereze telefonul.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri