Galerie Foto „Unii pot devora chiar și un aligator”. Concurs bizar în Florida. Mii de oameni din toată lumea s-au adunat pentru a ucide pitoni

Data publicării:
profimedia-0492412783
Mii de oameni din toate colțurile lumii s-au adunat în Florida pentru a ucide pitoni birmanezi, în cadrul unui concurs. FOTO: Profimedia Images

Mii de oameni din toate colțurile lumii s-au adunat în Florida pentru a ucide pitoni birmanezi, în cadrul unui concurs. Unele reptile sunt suficient de mari pentru a devora un aligator, transmite BBC.

Mii de oameni din toate colțurile lumii s-au adunat în Florida pentru a ucide pitoni birmanezi, în cadrul unui concurs. FOTO: Profimedia Images
Mii de oameni din toate colțurile lumii s-au adunat în Florida pentru a ucide pitoni birmanezi, în cadrul unui concurs. FOTO: Profimedia Images

În deceniul de când Florida a lansat primul său concurs public pentru a ucide pitonii birmanezi, mii de oameni din toate colţurile SUA şi din întreaga lume şi-au pus speranţa să ucidă cât mai mulţi dintre şerpii masivi.

Jake Waleri, 22 de ani, are un plan major pentru vacanţa sa de vară de la Universitatea din Ohio: să vâneze şerpi.

Originar din Napoli, Florida, el spune că ştie dintotdeauna despre problema pitonilor birmanezi, o specie invazivă care a pus stăpânire pe Everglades şi despre ravagiile pe care le provoacă în habitatul natural din Florida.

A devenit interesat de vânătoarea de pitoni după ce a urmărit vânătorii profesionişti la televizor şi a început să-i vâneze în urmă cu doi ani. Anul trecut, a participat la Florida Python Challenge - concursul anual de vânătoare de pitoni al statului - dar a renunţat pentru că era prea în urmă în clasament.

„Anul acesta vreau să-l câştig”, spune el.

Florida Python Challenge atrage sute de participanţi în fiecare an din Canada, Belgia şi Letonia

Florida Python Challenge atrage sute de participanţi în fiecare an din Canada, Belgia şi Letonia, care sunt fermecaţi de perspectiva faimei şi a premiilor de până la 30.000 de dolari.

Câştigătorii recentţi ai Python Challenge includ un profesor de ştiinţe surd care a prins cu mâinile goale un şarpe de aproape cinci metri, o echipă tată-fiu care a capturat rapid 41 de şerpi şi un tânăr de 19 ani care a spus că îşi va folosi premiul de 10.000 de dolari pentru a cumpăra lumini mai bune de observare a a şerpilor pentru camioneta lui.

Domnul Waleri şi vărul său - care se numesc Glade Boys - plănuiesc să vâneze şerpi în fiecare seară, odată ce concursul începe pe 4 august. El spune că vor avea băuturi energizante pentru concursul maraton de 10 zile şi „multe spray-uri împotriva insectelor – asta este important”.

De asemenea, vor purta echipament special pentru cazul în care vor trebui să intre în apă, o rolă de bandă pentru a sigila gura pitonului înainte de a-l ucide şi un băţ de şarpe pentru a îndepărta şerpii veninoşi nativi de pe drum, astfel încât să nu fie loviţi.

„Dacă nu te simţi confortabil cu şerpii, te vei simţi foarte, foarte deplasat atunci când încerci să-l apuci de cap”, spune el.

„Când eziţi - atunci ai pus mâna chiar în faţa capului acelui şarpe şi te va muşca", spun ei.

Ecologiştii locali spun că concursul este necesar

Ecologiştii locali spun că concursul este necesar pentru a înlătura flagelul pe care pitonul birman îl reprezintă în Everglades, Florida.

Everglades conţine cea mai mare zonă de sălbăticie subtropicală din SUA, precum şi cel mai mare ecosistem de mangrove din emisfera vestică. Vârful sudic al Floridei a fost descris de Unesco drept „un râu de iarbă care curge imperceptibil din interior în mare”, care susţine o mare diversitate de floră şi faună.

Dar pitonii birmanezi, care au fost introduşi pentru prima dată în sudul Floridei din Asia prin comerţul cu animale de companie exotice la sfârşitul secolului al XX-lea, a devenit cea mai mare ameninţare pentru speciile native din regiune.

Studiile estimează că reptilele, care pot avea o lungime de 6 metri, cântăresc peste 90 kg şi cresc la fel de laţi ca un stâlp de telefon, au eliminat total sau au ucis peste 90% din unele specii locale, cum ar fi ratonii, iepurii de mlaştină şi oposumii.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri