VIDEO Cum au ajuns Putin și Lukașenko să fie înconjurați de oameni care par să poarte culorile steagului Ucrainei

Data publicării:
Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko
Vladimir Putin și Aleksandr LukașenkoVladimir Putin și Aleksandr Lukașenko. Foto: Profimedia

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său din Belarus, Aleksandr Lukașenko au fost înconjurați, la Sankt Petersburg, de oameni care păreau că au în piept panglici în culorile steagului Ucrainei. În Rusia, combinația de galben cu albastru te poate duce la închisoare.

Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko s-au trezit înconjurați de oameni care purtau panglici ce păreau să fie galben cu albastru, culorile steagului Ucrainei. Mai mult, cei care aveau materialul în piept erau chiar înalți oficiali, inclusiv șeful spionajului extern.

S-a întâmplat când Putin și Lukașenko au mers să inaugureze un nou monument dedicat civililor sovietici uciși de naziști în cel de-al Doilea Război Mondial.

Russia WWII Leningrad Siege Lifting Anniversary Memorial Complex
Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko s-au trezit înconjurați de oameni care purtau panglici ce păreau să fie galben cu albastru, culorile steagului Ucrainei. Foto: Profimedia

Pentru acest eveniment, propaganda Kremlinului a creat o panglică în două nuanțe de verde, una închisă, și alta deschisă. Bucățile de material au fost distribuite oamenilor din public și oficialilor ruși.

Dar în lumina Flăcării Eterne de la monument, panglica părea că este, de fapt, galben cu albastru, culorile steagului Ucrainei. Așa s-a văzut pe imaginile filmate și difuzate chiar de televiziunea de stat. Cel mai probabil, a fost o iluzie optică, dar a apărut imediat după ce Putin a acuzat politicienii de la Kiev că sunt urmași ai lui Hitler.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri