VIDEO O balenă ar fi răsturnat o barcă, în Noua Zeelandă. 5 turiști au murit

Data publicării:
barca
O balenă ar fi răsturnat o barcă, în Noua Zeelandă. 5 turiști au murit. Foto: Profimedia

Cinci turiști au murit și alți șase au fost duși la spital, după ce barca în care se aflau s-a răsturnat aproape de coastele estice din Noua Zeelandă. Oamenii se aflau într-un tur, când se pare că ambarcațiunea la bordul căreia erau a fost lovită de o balenă, potrivit BBC.

Locul unde a avut loc accidentul este foarte popular printre turiști, care merg acolo pentru a admira balene, delfini și alte creaturi marine.

11 persoane, majoritatea dintr-un grup de observare a păsărilor, se aflau la bord când barca s-a răsturnat sâmbătă în Goose Bay.

Poliția a refuzat să speculeze cu privire la cauzele accidentului. Dar Craig Mackle, primarul din localitatea învecinată Kaikōura, le-a spus reporterilor că crede că barca a lovit o balenă.

Condițiile din golf la acea vreme erau „perfecte”, iar oficialii bănuiesc că balena a ieșit la suprafață chiar sub vas, provocând răsturnarea acestuia, a adăugat Mackle.

„Acesta este un eveniment tragic care afectează multe vieți, nu în ultimul rând familiile victimelor”, a mai spus el.

Unul din reprezentanții locali ai poliției, sergentul Matt Boyce, a refuzat să comenteze această teorie, dar a recunoscut că incidentul este „fără precedent”.

El a precizat că supraviețuitorii incidentului - inclusiv căpitanul bărcii - au fost duși la spital, dar apoi au fost externați.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri