VIDEO. „Rasistule alb”. Momentul în care Parlamentul Africii de Sud se transformă într-un ring

Data publicării:
bataie

Schimb de agresivitate în Parlamentul Africii de Sud. Incidentul a avut loc în timpul sesiunii de interpelări, când un duel verbal dintre doi politicieni a degenerat într-o confruntare fizică.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Întreaga scenă s-a consumat recent sub privirile președintelui țării, Cyril Ramaphosa, scrie Newsweek.

Protagoniștii? Liderul grupului parlamentar al Alianței Democrate (AD), John Steenhuisen, și șeful aripii parlamentare a Luptătorilor pentru Libertate Economică (LLE), Floyd Shivambu.

Scânteia conflictului a fost aprinsă de o replică adresată de Steenhuisen lui Shivambu, acuzând că „jefuitorii VBS” nu îi permit să vorbească la microfonul Legislativului. Liderul grupului LLE este suspectat de implicare în devalizările de la banca sud-africană VBS.

În replică, președintele partidului LLE, Julius Malema, l-a numit pe democratul John Steenhuisen un „rasist alb acuzat de viol”, făcând ca întregul grup LLE să strige în cor: „Rasistule, rasistule, rasistule!”.

În busculada iscată au luat parte și alți membri ai Parlamentului sud-african.

Comisia disciplinară a Parlamentului va demara o anchetă în acest caz.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri