VIDEO. Ultimele imagini cu una dintre victimele atacului cu Noviciok. Cum a fost filmată cu puțin timp înainte să fie otrăvită

Data publicării:
novichok

Una dintre cele două victime recente ale atacului cu neurotoxina Noviciok, Dawn Sturgess, a fost surprinsă de camerele de supraveghere dintr-un magazin din Salisbury, în timp ce cumpăra alcool, cu puțin timp înainte să fie otrăvită. Magazinul se află foarte aproape de zona în care au fost descoperiți, în luna martie, fostul spion rus Sergei Skripal și fiica lui, otrăviți cu aceeași substanță, relatează BBC News. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citește și: Fost șef FSB: Un cercetător britanic „instabil psihic” ar fi folosit neurotoxina Noviciok în Amesbury

Poliția britanică a dezvăluit că Dawn Sturgess și partenerul ei, Charlie Rowley, au fost otrăviți cu Noviciok după ce au „atins un obiect contaminat”. Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere, se vede cum Sturgess intră într-un magazin din Salisbury, vineri după-amiaza, și cumpără câteva sticle de băutură.

În dimineața zilei următoare, ea și partenerul ei au fost descoperiți inconștienți în apartamentul lor din Amesbury, la câțiva kilometri distanță de Salisbury.

Citește și: Cum acționează „noviciok”, neurotoxina extrem de puternică cu care a fost otrăvit fostul spion rus

Poliția încearcă acum să descopere sursa contaminării, pentru a evita ca și alte persoane să fie otrăvite cu periculosul Noviciok.

Cazul a aprins din nou tensiunile între Marea Britanie și Rusia. Secretarul britanic de stat Sajid Javid a acuzat Rusia că folosește teritoriul Regatului Unit drept „o groapă de gunoi pentru otrăvuri”. Ambasada Rusiei a dat un răspuns vehement și a negat orice implicare în incident, acuzând guvernul britanic că încearcă să își sperie propriii cetățeni.

 

 

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri