Navalnîi spune că regimul Putin vrea să îi adauge 30 de ani la sentință: „Spun că eu, din închisoare, comit acte teroriste”

Data actualizării: Data publicării:
Alexei Navalnîi in spatele gratiilor.
Foto: Profimedia

Disidentul rus Aleksei Navalnîi, încarcerat de regimul Putin, a anunţat, miercuri, că este anchetat sub acuzaţii de terorism care i-ar putea aduce o nouă condamnare la 30 de ani de detenţie, relatează Reuters.

Asistenţii lui Navalnîi au publicat pe Twitter comentarii în care cel mai cunoscut lider al disidenţilor din Rusia afirmă: „Mi-au prezentat afirmaţii absurde care mă ameninţă cu 30 de ani de închisoare (...) conform cărora eu, în timp ce sunt în închisoare, comit acte teroriste”.

Navalnîi a fost încarcerat într-un lagăr în Rusia în 2021, imediat după ce a revenit în țară. Anterior, el fusese otrăvit de regimul Putin cu o substanță neurotoxică și a stat mai multă vreme într-un spital din Germania pentru a fi tratat. La revenirea în Rusia, el a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare, pedeapsă care a mai fost suplimentată cu încă 9 ani în 2022. 

Organizaţiile militante conduse de Navalnîi au fost interzise în Rusia, fiind considerate „extremiste”. Luna aceasta, anchetatorii au făcut oficial legătura între susţinătorii săi şi asasinarea lui Vladlen Tatarski, un cunoscut blogger militar care sprijinea invazia rusă în Ucraina.

Miercuri, anchetatorii ruşi au anunţat că au inclus 11 suspecţi pe o listă cu „urmăriţi internaţional”, într-un alt dosar legat de Navalnîi, fără legătură cu cele menţionate.

Citiți și: Regimul Putin îl lasă pe Navalnîi „să moară încet” în închisoare. Avocat: „Suferă de o boală necunoscută pe care nimeni nu o tratează”

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri