VIDEO. Un bărbat a atacat cu un ciocan și o daltă o statuie emblematică a unui oraș din Algeria

Data actualizării: Data publicării:
statuia

Un bărbat din Algeria a vandalizat în văzul trecătorilor o statuie simbolică din orașul Setif. Incidentul a avut loc luni dimineață.

Înarmat cu un ciocan și o daltă, un bărbat cu barbă, purtând o qamis (tunică lungă), a urcat pe fântâna publică Ain El Fouara, o emblemă a orașului Setif, și a început să distrugă sânii și chipul statuii nude care încununează monumentul.  

Mai multe înregistrări video cu momentul vandalizării au făcut turul rețelelor de socializare. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La un moment dat, câțiva dintre trecători au încercat să îl oprească, aruncând în el cu rămurele luate de pe jos, transmite France 24.

Până la urmă, se observă în filmare, un bărbat sare gardul fântânii și începe să îl lovească pe vandal cu un băț, în timp ce altul reușește, după câteva încercări, să îi smulgă ciocanul.

Apoi alți bărbați intervin și, într-un final, izbutesc să îl dea jos de pe corola fântânii, sub privirile impasibile a doi polițiști. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri