Xi vrea să crescă natalitatea responsabilizând femeile, care trebuie să înceapă „un nou trend al familiei”

Data publicării:
CHINA BEIJING NATIONAL WOMEN'S CONGRESS (CN)
Este necesar să „cultivăm în mod activ o nouă cultură a căsătoriei și a nașterii.”, spune Xi Jinping (foto). Sursa foto: Profimedia Images

Președintele chinez Xi Jinping a spus că femeile au un rol critic și trebuie să stabilească o „nouă tendință a familiei”, în timp ce națiunea se confruntă cu o populație care îmbătrânește și cu o scădere record a natalității, transmite Reuters.

Xi într-un comentariu, publicat luni de agenția de știri de stat Xinhua, a declarat că rolul femeilor a făcut parte dintr-o discuție cu noua echipă de conducere a Federației Femeilor din China, care funcționează în cadrul Partidului Comunist.

A face o treabă bună în munca femeilor nu are legătură doar cu propria dezvoltare a femeii, a spus el, ci și cu „armonia familiei, armonia socială, dezvoltarea națională și progresul național”.

Este necesar să „cultivăm în mod activ o nouă cultură a căsătoriei și a nașterii și să întărim îndrumarea privind viziunea tinerilor asupra căsătoriei, nașterii și familiei”, a spus el.

Factori, inclusiv costurile mari de îngrijire a copiilor, obstacolele în carieră, discriminarea de gen și lipsa dorinței de a se căsători, au descurajat multe tinere chineze să aibă copii.

Numărul de nașteri este strâns legat de rata căsătoriilor, deoarece politicile oficiale sunt împotriva femeilor singure care vor să aibă copii.

Biroul Național de Statistică al Chinei a raportat în ianuarie prima scădere a populației din ultimele șase decenii, iar populația țării îmbătrânește rapid.

În ultimii doi ani, autoritățile din China au dezvăluit măsuri pentru a crește rata natalității din țară, inclusiv stimulente financiare și stimularea instituțiilor de îngrijire a copiilor.

Mass-media de stat a legat adesea dezvoltarea populației de forța și „întinerirea” țării.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri