FC Botoșani scoate la licitație tricoul lui Dican. Banii vor fi donați familiei Alexandrei, tânăra moartă în spitalul din Botoșani

Data publicării:
FC Botosani
Sursa foto: Facebook / Fotbal Club Botoșani

Drama Alexandrei, tânăra însărcinată în 3 luni care a murit în Maternitatea din Botoșani a înduioșat și a revoltat, deopotrivă, întreaga țară. Din dorința de a-i ajuta pe soțul tinerei și pe cei trei copii rămași orfani de mamă, conducerea echipei FC Botoșani a decis să scoată la licitație tricoul jucătorului Victor Dican. Licitația a început de la 500 de lei și se desfășoară pe pagina de Facebook a clubului, până sâmbătă, 02 septembrie 2023.

"În momentele de cumpănă ale membrilor comunității noastre, facem tot posibilul să ajutăm pentru a arăta că nimeni nu este singur la nevoie. Așa cum bine știți, Alexandra, o tânără botoșăneancă de 26 de ani, s-a stins din viață, în mod nedrept, fiind însărcinată cu cel de-al patrulea copil. Astfel, FC Botoșani face, din nou, apel la ajutorul vostru", se arată în mesajul publicat pe rețelele sociale de reprezentanții clubului FC Botoșani.

Pentru a ajuta familia îndoliată, clubul a decis să scoată la licitație un tricou oficial al fotbalistului Victor Dican.

"Licitația, care pornește de la 500 lei, este deschisă până sâmbătă, 02 septembrie 2023, când vom disputa următorul meci de pe teren propriu, împotriva celor de la Hermannstadt, iar câștigătorul va fi invitat la meci pentru a-și ridica premiul", au mai transmis reprezentanții clubului de fotbal din Botoșani.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Alexandra avea 25 de ani și era mamă a trei copii, cu vârste cuprinse între 1 și 6 ani. Era însărcinată în trei luni, iar joi seara a început să sângereze puternic. A sunat la 112 și a ajuns la Maternitatea din Botoșani. Întrucât avea sarcina oprită în evoluție, personalul medical i-a dat calmante și i-a spus că a doua zi va fi operată. Tânăra a murit, însă, vineri dimineață, după ce peste noapte, din cauza durerilor insuportabile, implorase medicii să o ajute. Dovadă sunt mesajele trimise doctorilor cu doar 4-5 ore înainte să moară.

"Nu am aer" a fost ultimul mesaj pe care Alexandra i l-ar fi trimis mamei ei. Femeia, asistentă în spital, veghea însă la căpătâiul altor bolnavi în noaptea în care fiica ei se stingea în chinuri.

Drama Alexandrei și a celor trei copii rămași orfani de mamă a născut un val de revoltă. Peste 300 de persoane au protestat, în weekend, la Spitalul din Botoșani. "Dreptate pentru Alexandra" este și numele unei petiții online, semnată deja de peste 8.000 de oameni.

Între timp, în urma anchetei din spital, au fost luate primele măsuri. Doctorul și cadrele medicale care erau de gardă în acea noapte au fost suspendate din funcții.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri