HARTĂ. Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în mai multe județe. De joi, canicula se întoarce și va cuprinde toată țara

Data publicării:
canicula furtuni
Vreme la extreme în România. Foto: Colaj Getty Images

ANM a emis miercuri un cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în mai multe județe din Dobrogea și Muntenia. Începând de joi, însă, țara noastră se va confrunta cu un nou val de caniculă, care se va extinde în vestul, sudul și sud-estul țării, iar de vineri va cuprinde toată țara.

Potrivit meteorologilor, miercuri, începând cu ora 12.00 și până la ora 20.00 local în Dobrogea, nordul și în estul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55...75 km/h), vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și grindină. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

anm ploi 1
ANM a emis miercuri un cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în mai multe județe din Dobrogea și Muntenia. FOTO: ANM

Manifestări de instabilitate amosferică vor fi izolat și în restul Munteniei, al Moldovei și în sud-estul Transilvaniei.

De asemenea, ANM mai anunță că de joi valul de căldură se va extinde în vestul, sudul și sud-estul țării, unde va fi cod galben caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 25 de grade.

anm canicula 2
ANM anunță un nou val de căldură începând de joi. FOTO: ANM

Vineri, valul de căldură se va extinde și intensifica în toată țara.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri