Hotelierii din Iași au găsit soluția pentru a reduce din pierderi. Vouchere de vacanță pentru pelerinajul de Sfânta Parascheva

Data publicării:
Hotelierii din Iași au găsit soluția pentru a reduce din pierderi
Hotelierii din Iași au găsit soluția pentru a reduce din pierderi. FOTO: Agerpres

În mai puțin de o lună începe pelerinajul de la Iaşi, la Catedrala Mitropolitană. De obicei, peste 100.000 de oameni merg să se roage la racla Sfintei Parascheva.

Organizatorii încă se gândesc cum să împace rugăciunea cu regulile sanitare. Iar pentru prima oară, hotelierii sunt dispuşi să îi primească pe credincioşi cu vouchere de vacanţă. Pelerinii care vor să vină la Iaşi să se roage la racla Sfintei Parascheva nu se mai grăbesc să facă rezervări la hoteluri. Cu toate că au de unde alege.

Oana Paveliuc, manager hotel: "Ne-am pregătit cu un pachet special pentru ei în valoare de 1450 de lei, în care avem incluse patru nopţi de cazare. Poate fi plătit şi cu vouchere de vacanţă".

Prețurile au scăzut cu până la 30% față de anul trecut.

Dora Morhan, manager hotel: "Avem un tur gratuit pe care îl oferim oamenilor, asta pe lângă partea de demipensiune care este de asemenea inclusă".  

Organizatorii pelerinajului nu sunt la fel de bine pregătiți precum hotelierii. Nu știu exact cum să procedeze, astfel încât Iașul să nu se transforme în focar de coronavirus.

De obicei, aproximativ 2.000 de oameni trec, pe oră, pe sub baldachinul unde este așezată racla din argint.

Preot Marian Timofte: "Ritmul de închinare cred că va fi acelaşi. Rândul probabil va fi mai lung pentru că oamenii vor trebui să stea la distanţă de data acesta".

Procesiunea de scoaterea a moaştelor Sfintei Parascheva pe esplanada din faţa Catedralei va avea loc cel mai probabil cu două zile înainte de hram.

Organizatorii spun că se vor consulta inclusiv cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii pentru a lua cele mai bune măsuri de prevenire a răspândirii infecţiei cu noul tip de coronavirus.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri