Galerie Foto Mii de parfumuri "made in China", în valoare de 2,4 milioane de lei, au fost confiscate în Portul Constanța

Data publicării:
Containere în Portul Constanța.
Peste 18.000 de parfumuri contrafăcute au fost descoperite în Portul Constanţa, într-un container venit din China. Foto: Facebook / Constanța Port

Mii de parfumuri susceptibile a fi contrafăcute au fost găsite în Portul Constanța, într-un container care venea din China. Este vorba despre peste 18.000 de fiole cu apă de parfum, inscripționate cu numele unor firme cunoscute, a căror valoare pe piață se ridică la 2.400.000 lei.

Descoperirea a fost făcută marți, în urma unui control fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit în Portul Constanța din China. În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau mii de fiole  de 35 ml cu apă de parfum, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute.

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța, au descoperit în Portul Constanţa, într-un container sosit din China, 18.432 fiole de parfum în valoare de aproximativ 2.400.000 lei, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute", se arată în comunicatul transmis de Garda de Coastă.

Sursa foto: Garda de Coastă
Sursa foto: Garda de Coastă

"Bunurile, estimate la o valoare de 2.400.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor. Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale", au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri