Ororile prin care a trecut tânărul decedat, care a vrut să evadeze de la etajul 5 pe o frânghie din cearceafuri. Agresorii, arestați

Data publicării:
pakistanezi retinuti trafic migranti
Cei doi bărbați din Pakistan, care i-au sechestrat pe tinerii din Sri Lanka, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Sursa foto: Timiș Online

Apar detalii șocante din ancheta în care un tânăr din Sri Lanka a decedat, după ce a încercat să coboare de la etajul 5 pe o frânghie improvizată din cearceafuri. În cele 3 zile în care bărbatul și amicul său fuseseră sechestrați în apartamentul din Timișoara, aceștia au fost batjocoriți și amenințați cu moartea de cei doi indivizi din Pakistan, care voiau mai mulți bani pentru a-i trece granița. "I-au legat cu mâinile la spate, le-au pus căluș în gură", spun anchetatorii. Miercuri, cei doi pakistanezi  au fost arestați preventiv, scrie Timiș Online

Cei doi tineri din Sri Lanka veniseră în România la muncă, la o firmă din Brașov. Își doreau, însă, să ajungă în Italia, așa că au intrat în legătură cu cei doi bărbați din Pakistan. S-au înțeles la un preț, însă odată ajunși în Timișoara, pakistanezii au majorat tariful pentru a-i ajuta să treacă granița în Ungaria.

În urma conflictului iscat de la bani, cei doi pakistanezi i-au sechestrat pe tineri, i-au amenințat cu moartea, i-au legat cu mâinile la spate și le-au pus căluș în gură. Mai mult, scrie sursa citată, pakistanezii i-au și filmat pe cei doi, iar apoi au trimis imaginile cunoștințelor acestora amenințând că îi vor omorî pe cei doi, dacă nu primesc 5.000 de euro pentru a-i ajuta să plece din România.

Rămași singuri în apartament, marți seara, srilankezii au pus în aplicare un plan de evadare. Au improvizat o frânghie din cearceafuri și au încercat să coboare pe geam, de la etajul 5 al blocului în care erau sechestrați. Unul dintre ei a ajuns până la etajul al doilea, unde s-a refugiat într-un alt apartament. Coarda improvizată s-a rupt, însă, cu celălalt, care a picat de la o înălțime de aproximativ 10 metri și a murit pe loc.

„În fapt, s-a reținut că inculpații T.M. și H.A., împreună, în perioada 25-28.08.2023, au lipsit de libertate victimele S.L.D.C. și R.P.D.D.P., prin împiedicarea părăsirii unui apartament din municipiul Timișoara, unde le-au adăpostit pentru a le trece ilegal frontiera de stat a României, în scopul ajungerii în Italia, perioadă în care au amenințat victimele că le vor omorî dacă nu primesc suma de 5.000 euro pentru traficarea lor, le-au lovit, le-au legat cu mâinile la spate, le-au pus căluș în gură, filmându-le în aceste poziții, filmări pe care le-a trimis unor persoane din anturajul victimelor în scopul obținerii de bani, determinând astfel victimele să se salveze prin coborârea pe o frânghie improvizată de la fereastra dormitorului, acțiune în timpul căreia victima R.P.D.D.P. a căzut și a decedat, iar victima S.L.D.C. s-a refugiat în alt apartament”, transmit reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

La scurt timp, cei doi pakistanezi au fost prinși și reținuți pentru 24 de ore. Miercuri, bărbații au fost arestați preventiv pentru 30 de zile pentru trafic de migranți, lipsire de libertate în mod ilegal, dar și de lipsire de libertate în mod ilegal urmată de moartea victimei.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri