Un tânăr a murit în Timișoara, după ce a vrut să evadeze dintr-un apartament de la etajul 5 pe o frânghie făcută din cearceafuri

Data publicării:
franghie din cearceafuri
Credit foto: Guliver/Getty Images

Tragedie, marți seara, la Timișoara. Un tânăr din Sri Lanka a murit, după ce a încercat să evadeze dintr-un apartament în care era sechestrat. Bărbatul a vrut să coboare pe geam, de la etajul 5, cu ajutorul unei frânghii făcute din cearceafuri. Coarda improvizată s-a rupt, iar tânărul a căzut în gol, scriu jurnaliștii de la Opinia Timișoarei.

Tragedia a avut loc marți seara, într-un imobil din zona Calea Torontalului, la ieșire din Timișoara. Tânărul decedat și un amic, ambii din Sri Lanka, ajunseseră în România în urmă cu câteva săptămâni, cu permis de muncă, la o firmă din Brașov. Acolo, scrie sursa citată, ar fi intrat în vizorul traficanților de migranți, care le-au promis că îi vor trece peste graniță, în Ungaria.

Vineri, cei doi ar fi ajuns la Timișoara, de unde urmau să fie îmbarcați într-un camion și trecuți ilegal granița. Au fost preluați de doi cetățeni din Pakistan și cazați în apartamentul de la marginea orașului, situat la etajul 5.

În urma unor conflicte legate de taxa pentru îmbarcare, pakistanezii i-ar fi sechestrat în apartament pe cei doi bărbați din Sri Lanka. Într-un moment în care au rămas singuri în casă, srilankezii au pus la cale un plan de evadare.

Transfugii, scrie sursa citată, ar fi improvizat o frânghie din cearceafuri, pe care au legat-o de pat și cu ajutorul căreia voiau să coboare pe geam. Unul dintre ei a reușit să ajungă la parter, însă când a vrut să coboare și al doilea, coarda improvizată s-a rupt, iar bărbatul s-a prăbușit și a murit.

În urma apelului la 112 dat de tânărul care a supraviețuit, la locul tragediei au ajuns medicii, dar și polițiștii. Cei doi bărbați din Pakistan, care au intrat ilegal în România, au fost identificați și reținuți pentru 24 de ore. Sunt acuzați de lipsire de libertate în mod ilegal urmată de moartea victimei și vor fi prezentați, miercuri, judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri