Patru cazuri de turbare la câini au fost raportate în județul Suceava, în zece zile. Veterinarii cer să fie vaccinați

Data publicării:
caine
Imagine ilustrativă. Foto: Profimedia Images

Patru cazuri de rabie la câini din gospodării au fost raportate, în perioada 15 - 25 noiembrie, pe raza judeţului Suceava, preponderent în zona Siret, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Budeanu, informează Agerpres.

Direcţia Sanitar Veterinară Suceava a fost solicitată să întocmească o listă cu medicii veterinari care doresc să fie vaccinaţi împotriva rabiei, peste 80 de cadre medicale exprimându-şi deja această dorinţă.

Rabia sau turbarea este o boală infecţioasă acută ce se transmite la om prin muşcătură sau prin contactul cu plăgi, având o evoluţie rapidă şi, în final, mortală.

Pentru a evita contactul cu virusul rabic, se recomandă vaccinarea animalelor de companie (câini şi pisici), evitarea contactului cu animale sălbatice (jderi, vulpi) şi evitarea contactului cu cadavrele animalelor.

Este posibil ca un animal să aibă rabie, dacă prezintă următoarele semne: lipsa fricii de oameni, mai ales la animalele sălbatice, atitudine timidă la un animal de casă, care de obicei era prietenos, nelinişte, agresiune sau schimbări bruşte de comportament, salivare în exces.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri