Două avioane rusești, interceptate de prima misiune română cu aeronave F-16 în Țările Baltice

Data actualizării: Data publicării:
340200988_136468012687617_6541197217646300393_n
Misiune de interceptare a avioanelor de vânătoare F-16 românești în Țările Baltice. Foto: Forţele Aeriene Române/Facebook

„Carpathian Vipers“ (Viperele Carpatine, n.r.) au efectuat prima misiune de Poliție Aeriană în Țările Baltice, la doar șase zile de la preluare misiunii. Piloții români au interceptat două avioane rusești aproape de spațiul aerian NATO, informează Forțele Aeriene Române într-o postare pe pagina de Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Intervenția piloților militari români a avut loc vineri. Astfel, la numai șase zile de la preluarea misiunii de Poliție Aeriană întărită sub comandă NATO în Țările Baltice, două avioane de luptă F-16 ale detașamentului „Carpathian Vipers” au fost alertate de Centrul de operații aeriene NATO din Uedem, Germania.

Două aeronave neidentificate au fost detectate zburând deasupra apelor internaționale din zona de responsabilitate a NATO. În conformitate cu procedurile standard, avioanele F-16 românești au fost alertate pentru a clarifica situația aeriană. După interceptare, aeronavele au fost identificate ca fiind două Suhoi Su-27 Flanker, aparținând Federației Ruse. Acestea au fost escortate în siguranță până la ieșirea din zona de responsabilitate a Alianței.

„Îndeplinirea cu succes a primei interceptări din cadrul misiunii de Poliție Aeriană întărită în Țările Baltice, confirmă nivelul ridicat al capacității de luptă al militarilor detașamentului «Carpathian Vipers» și capacitatea Forțelor Aeriene Române de a disloca și întrebuința aeronavele F-16 în misiuni NATO”, a declarat comandantul detașamentului, comandor Cosmin Vlad.

România şi Portugalia au preluat  la 2 aprilie conducerea celei de-a 62-a rotaţii a misiunii de Poliţie Aeriană sub comandă NATO în Ţările Baltice. Cheia Spațiului Aerian Baltic le-a fost predată partenerilor de aliații polonezi și francezi.

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri