Românul care a împușcat 3 colegi de muncă și un polițist în Spania a fost eutanasiat

Data actualizării: Data publicării:
sabau1
Marin Eugen Sabău a intrat înarmat în sediul firmei la care a lucrat și a împușcat 3 angajați FOTO: captură video El Pais

Românul Marin Eugen Sabău, cunoscut și sub numele de „Pistolarul de la Tarragona”, care a împușcat anul trecut 3 foști colegi de muncă și un polițist, a fost eutanasiat, informează presa spaniolă. În urma atacului, Sabău a rămas paralizat, după ce a fost grav rănit într-un schimb de focuri cu poliția spaniolă. Românul a devenit primul deținut din Spania care a obținut dreptul de a fi eutanasiat, după ce această țară a legalizat sinuciderea asistată în 2021.

Sabău a fost eutanasiat la spitalul penitenciarului Terrass din Spania.

Un tribunal din Spania a aprobat pe 4 august cererea de eutanasiere a lui Sabău, după ce acesta a devenit paraplegic pe 14 decembrie 2021, în urma unui incident armat pe care l-a provocat și după care a fost acuzat de săvârșirea mai multor infracțiuni de tentativă de omor.

Instanța din Tarragona a apreciat că nu există motive legale pentru revocarea deciziei pronunțate anterior de un alt tribunal, considerând că „situația de vulnerabilitate insurmontabilă, durere și suferință” în care se află Marin Eugen Sabău îi legitimează cererea de moarte voluntară înainte de a putea fi judecat pentru că a împușcat trei angajați de la firma la care a lucrat și un polițist.

Cei trei judecători ai instanței de la Tarragona au apreciat astfel că dreptul lui Marian Eugen Sabău de a muri asistat trebuie să prevaleze asupra drepturilor judiciare ale victimelor sale.

Pasionat de arme și membru al unui club de tir, Marian Eugen Sabău, 46 de ani, a lucrat ca agent de securitate la o firmă din Tarragona, dar a fost concediat după ce ar fi avut mai multe conflicte la locul de muncă.

Din dorința de răzbunare, pe 14 decembrie 2021 a intrat înarmat în sediul fostului loc de muncă și și-a împușcat 3 foști colegi, rănindu-i grav. A fugit și s-a baricadat într-o fostă fermă din apropiere, unde a fost localizat de un detașament special de intervenție al poliției. Sabău a deschis focul și a rănit un polițist (inițial, presa spaniolă a relatat că doi polițiști au fost răniți), iar apoi a fost neutralizat cu mai multe focuri de armă. Sabău a rămas complet paralizat după ce a fost împușcat, iar situația lui a fost considerată „ireversibilă”.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri