Cum face Norvegia tranziția rapidă către automobilele electrice

Data publicării:
masini electrice

Tranziţia la automobilele electrice este foarte rapidă în Norvegia. Aproape 60% din toate autovehiculele înmatriculate în luna martie în Norvegia au fost autovehicule complet electrice. Este practic un record absolut la nivel global.

Norvegia era privită cu scepticism când a anunţat că până în 2025 vrea să nu mai aibă vânzări de maşini cu ardere internă. Va ajunge la ţintă mai devreme, după cum arată lucrurile.

Guvernul din ţara scandinavă a eliminat taxele pentru maşini electrice şi atunci achiziiţile se concentrează către acest gen de vehicule.

Piaţa însă este dată peste cap, arată Reuters. Constructorii care nu au modele sunt puternic afectaţi, iar ierarhiile au fost inversate. Zece din primele 12 modele cel mai bine vândute sunt autovehicule electrice. Anul trecut, vânzările de electrice în Norvegia au atins un procentaj-record de 31,2% din piaţă. 226.000 de autovehicule complet electrice erau înregistrate în Norvegia, o ţară cu aproximativ cinci milioane de locuitori.

Pe lângă scutirile de taxe pentru automobilele electrice, proprietarii acestor autovehicule beneficiază şi de alte facilităţi precum taxe de drum reduse, parcare gratuită şi în multe locuri încărcare gratuită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri