Nissan îi cere 91 de milioane de dolari fostului său șef, care ar fi fugit din Japonia ascuns într-o cutie

Data actualizării: Data publicării:
The New York International Auto Show Kicks Off In New York City
Foto: GettyImages

Compania japoneză Nissan a lansat, miercuri, o acţiune în justiţie împotriva fostului CEO Carlos Ghosn. Acesta a fost acuzat de infracţiuni financiare în valoare de zeci de milioane de dolari şi se confruntă cu patru capete de acuzare în Japonia.

Carlos Ghosn a fost arestat în Japonia în 2018, dar a fost eliberat pe cauţiune. La mai bine de un an de la arestarea sa, a reușit să fugă din Japonia în cadrul unei operațiuni de amploare, iar acum se află în Liban. Japonia nu are tratat de extrădare cu Liban, iar șansele ca Ghosn să fie arestat cât timp se află în această țară sunt minime.

Nissan cere de la fostul CEO al companiei despăgubiri de 10 miliarde de yeni (aproximativ 91 de milioane de dolari), dar suma ar putea creşte pentru că reprezentanţii companiei vor încerca să recupereze o parte din amenzile pe care se aşteaptă să le primească din cauza presupuselor greşeli ale fostului director.

Nissan spune că suma de 91 de milioane de dolari a fost calculată pe baza folosirii de către Ghosn a avionului companiei, precum și a proprietăților din străinătate pentru care nu ar plătit chirie. Totodată, Ghosn ar fi efectuat plăți către sora sa, care nu era angajată Nissan.

Reprezentanții lui Carlos Ghosn nu au comentat procesul intentat de Nissan, deoarece nu primiseră încă documentele legale.

Autoritățile japoneze au anunțat emiterea de mandate de arestare pentru Carlos Ghosn și alți trei bărbați care l-ar fi ajutat să fugă din Japonia.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri