Tesla a început să vândă pielea ursului din pădure

Data publicării:
shutterstock_769227715
Foto: Shutterstock

Tesla schimbă strategia din mers şi dublează preţul modelului 3, care s-a confruntat cu diverse probleme de producţie, înregistrând mari întârzieri de livrare către clienți. Elon Musk anunţa că modelul, care avea iniţial un preţ de pornire de 35 de mii de dolari, va fi upgradat şi va fi vândut şi într-o nouă versiune premium, care va costa 78 de mii de dolari. Iar în acest preţ nici măcar nu e inclusă opţiunea de auto-pilot.

shutterstock_769227715
Foto: Shutterstock

Analiştii susţin că problemele întâmpinate în producţia modelului 3 l-au determinat pe Musk să încerce să-şi recupereze o parte din banii investiţi. Nu şi-a respectat ţintele iniţiale de producţie şi acum forţează intrarea pe piaţă şi cu un model mai scump.

Compania lui Elon Musk a înghiţit peste un miliard de dolari în primul trimestru şi, deşi insistă că va reveni pe profit în a doua jumătate a anului, experţii susţin că are nevoie ca de aer de infuzii de capital.

Goldman Sachs estima că, pentru a continua să-şi finanţeze producţia de maşini, trebuie să atragă mai bine de 10 miliarde de dolari până în 2020. Agenţia Moody's a retrogradat Tesla în categoria junk - nerecomandată investiţiilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri