Arca lui Noe ar fi fost descoperită pe vârful unui munte din Iran. Ce dovezi au găsit cercetătorii

Data actualizării: Data publicării:
Muntele Sulayman din Iran
Foto: Shutterstock

Cercetătorii de la Bible Archaeology, Search & Exploration Institute (BASE) susțin că ar fi găsit Arca lui Noe, pe vârful unui munte din Iran, scrie The New York Post. Aceștia spun că au găsit bârne din lemn pietrificate.

Muntele Sulayman din Iran
Foto: Shutterstock

Arca lui Noe ar fi fost descoperită pe vârful muntelui Takht-e-Suleiman. Cercetătorii BASE spun că au colectat grinzile și le-au dus într-un laborator, pentru ca acestea să poată fi analizate. Acolo au descoperit că, de fapt, erau fragmente de lemn pietrificate.

Apoi, susțin aceștia, au descoperit în mostrele de rocă și fragmente microscopice de viață marină, găsite de obicei pe fundul oceanelor.

„Studiul făcut de BASE are un puternic potențial. Să fie acestea rămășițele Arcei lui Noe? Institutul BASE nu spune că a găsit Arca lui Noe. Vă vom lăsa să trageți singuri concluziile. În opinia noastră, este un candidat. Cercetările continuă”, au spus cei de la BASE.

Arca lui Noe este una dintre marile mistere ale Bibliei. Oamenii de știință s-au chinuit ani de zile, fără rezultat, să găsească dovezi că pe Terra ar fi existat o mare inundație. Potrivit legendei biblice, Dumnezeu l-ar fi instruit pe Noe să construiască o corabie pentru a-și salva familia și animalele de pe Pământ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri