Cu ce noutăți trebuie să vină iPhone 8 pentru a bate Galaxy S8

Data actualizării: Data publicării:
iphone

Noul Galaxy S8 a stabilit un nivel destul de ridicat pentru telefoanele mobile. Display-ul edge-to-edge infinity și noul procesor octa-core sunt doar două dintre „detaliile” care fac diferența între Galaxy S8 și celelalte dispozitive disponibile pe piață. Potrivit cNet, Apple a acceptat provocarea Samsung și vrea să lanseze un iPhone mai bun decât Galaxy S8.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit publicațiilor specializate în tehnologie, compania din Cupertino lucrează la propriul smartphone cu display edge-to-edge pentru aniversarea a 10 ani de la lansarea primului iPhone. Potrivit cNet, acest lucru nu ar fi însă suficient pentru a depăși Galaxy S8. Jurnaliștii americani au întocmit însă o listă de caracteristici de care noul iPhone ar avea nevoie pentru a depăși telefonul sud-coreenilor de la Samsung.

Ecran edge-to-edge

Ecranul noului S8 reprezintă 83% din partea frontală a telefonului. Tot ce are de făcut acum Apple este să lanseze un iPhone cu display mai bun decât al celor de la Samsung. Anul acesta au apărut deja numeroase zvonuri despre posibilitatea trecerii de la LCD-ul tradițional la un OLED curbat și, mai nou, se discută și despre posibilitatea ca ecranul noului iPhone 8 să fie 100% din partea drontală a dispozitivului.

Poziție mobilă a butonului „Home” și a senzorului de amprentă

Chiar dacă vor avea ecrane similare, Apple ar putea depăși S8 prin încorporarea butonului „Home” și a senzorului de amprentă în display, fără poziție fixă. Apple a obținut deja un patent pentru așa ceva în 2015 iar tehnologia 3D Touch de pe iPhone-urile mai noi arată că iPhone 8 ar putea fi lansat fără butonul de „Home”.

Profunzimea senzorului camerei foto

Galaxy S8 poate fi deblocat utilizând scanner-ul pentru iris și recunoașterea facială. Apple ar putea îmbunătăți această opțiune prin adăugarea unei camere cu senzor de profunzime. În afară de maparea contururilor feței, camera foto ar putea face același lucru cu mediul în care se află și să adauge capabilități de realitate augmentată pentru iPhone 8.

O baterie mai bună

Bateria a fost întotdeauna un punct slab al telefoanelor Apple, dar anul acesta iPhone ar putea avea o baterie mai bună decât flagship-ul celor de la Samsung, care are baterii similare modelelor precedente, dar ecrane mai mari. De asemenea, chiar dacă nu va reuși să lanseze un iPhone 8 cu o baterie mai bună, Apple ar putea aduce îmbunătățiri la modul de încărcare a telefonului.

Evident, există posibilitatea ca nicio specificație menționată mai sus să nu fie prezentă pe noul iPhone, caz în care, scrie cNet, Apple poate reintroduce jack-ul pentru căști și vinde telefonul mai ieftin decât se vinde Galaxy S8, pentru că „unicornii există”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri